Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών και εφήβων στην Άνδρο

Στο πλαίσιο των δράσεων προαγωγής ψυχικής υγείας και παροχής ειδικών θεραπευτικών παρεμβάσεων για παιδιά, εφήβους και οικογένειες από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ, συνεχίζεται η υλοποίηση του Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης παιδιών και οικογενειών στην Άνδρο, με χορηγία από το Ίδρυμα Δημητρίου & Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου.

Η δράση αυτή απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, εφήβους και γονείς με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (οικογένειες με κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, μετανάστες, γονείς και παιδιά με προβλήματα υγείας, παιδιά και εφήβους με συναισθηματικές ή συμπεριφορικές δυσκολίες, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες που πλήττονται από την πανδημία κλπ). Περιλαμβάνει υπηρεσίες παιδοψυχιατρικής και μαθησιακής αξιολόγησης, ατομικής ψυχοθεραπευτικής παρακολούθησης παιδιών και εφήβων, συνεδριών συμβουλευτικής γονέων, οικογενειακή θεραπεία και ειδική διαπαιδαγώγηση/αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους θεραπευτές (ψυχίατρος παιδιών κι εφήβων, ψυχολόγος, ειδικός παιδαγωγός) σε χώρο που παραχωρείται στο Κέντρο Υγείας Άνδρου και το Δημοτικό Σχολείο της Χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, οι γονείς καθώς και οι εργαζόμενοι σε φορείς υγείας και κοινωνικές υπηρεσίες, μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 210-8068302 (γραμματεία Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ). Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!