Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Προϋπόθεση για ενίσχυση αμπελουργών οι δηλώσεις συγκομιδής ως 30 Νοέμβρη

ampelia

Αντιμέτωποι με τον αποκλεισμό από τα διάφορα προγράμματα- αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου, χορήγηση δικαιωμάτων από το εθνικό αποθεματικό- για την τρέχουσα και την επόμενη αμπελοοινική περίοδο, είναι όσοι παραγωγοί δεν υποβάλλουν ψηφιακά έως τις 30 Νοεμβρίου δηλώσεις συγκομιδής.

Με αφορμή λοιπόν, το μικρό αριθμό μέχρι σήμερα υποβολής ψηφιακών Δηλώσεων Συγκομιδής η ΚΕΟΣΟΕ υπενθυμίζει τα βήματα, που οφείλουν να ακολουθήσουν οι αμπελουργοί, για την ηλεκτρονική υποβολή της Δήλωσης Συγκομιδής.

Προϋποθέσεις

Προκειμένου, ο αμπελουργός να ολοκληρώσει ηλεκτρονικά την υποβολή της Δήλωσης Συγκομιδής, απαιτείται μια απαράβατη προϋπόθεση, που δεν είναι άλλη, από την επικαιροποίηση της μερίδας που διαθέτει στο Αμπελουργικό Μητρώο, ώστε στην καρτέλα του ν’ απεικονίζονται τα σημερινά στοιχεία όπως π.χ. του ιδιοκτησιακού καθεστώτος (πολλές φορές το αμπελοτεμάχιο έχει μεταβιβασθεί από τον αρχικό ιδιοκτήτη σε διαδόχους του, μεταβολή που δεν έχει δηλωθεί στο Αμπελουργικό Μητρώο), των φυτεμένων ποικιλιών, των εκτάσεων κλπ. Συνεπώς δε μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά Δήλωση Συγκομιδής εφόσον, δεν υπάρχει μερίδα επικαιροποιημένη από τον σημερινό κάτοχο της αμπελουργικής εκμετάλλευσης. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της εκρίζωσης και επαναφύτευσης του αμπελώνα στο ίδιο αμπελοτεμάχιο, εφόσον δεν έχουν ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Πρόβλημα επίσης δημιουργείται κατά την καταχώρηση των δεδομένων στην περίπτωση συγκαλλιέργειας με ελιές άνω των δέκα (10) ελαιοδένδρων.

Είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να υποβληθεί ηλεκτρονικά Δήλωση Συγκομιδής στην περίπτωση φύτευσης χωρίς σχετική άδεια (παράνομη φύτευση), είτε στην περίπτωση που στο Αμπελουργικό Μητρώο και στο συγκεκριμένο αμπελοτεμάχιο δεν υπάρχει κωδικός οινοποιήσιμης ποικιλίας, αλλά κωδικός επιτραπέζιας ή ποικιλίας σταφιδοποίησης (Μαύρη Κορινθιακή ή Σουλτανίνα).

Αναλυτικά οι οδηγίες συμπλήρωσης εδώ

Πηγή: http://www.agronews.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!