Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για τον εξοπλισμό των αστυνομικών υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου

0-02-0a-853ccba44c4a594af4401ef1e5fe1238f43387794aaaf0a1fa0302153a1475d3_1c6d9620892c6c_Snapseed

Το έργο χρηματοδοτείται με 1,00 εκ. € από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας

Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020,  διαθέτει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ανανέωση του στόλου των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού της, για δράσεις οδικής ασφάλειας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα., έργο το οποίο είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί.

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. προέβη στην έγκριση των τευχών διακήρυξης και της διαδικασίας με την οποία θα προκηρυχθεί η Πράξη  «Εξοπλισμός Αστυνομικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για δράσεις οδικής ασφάλειας», η οποία, με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου , είναι ενταγμένη στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών»  του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Νότιο Αιγαίο». Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και η  επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 996.599,21 €.

Δικαιούχος της Πράξης είναι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η προμήθεια εξοπλισμού αφορά  την Α” Δ/νση Αστυνομίας Δωδ/σου (Ρόδος, Κάρπαθος) την Β” Δ/νση Αστυνομία Δωδ/σου (Κως, Νίσυρος, Κάλυμνος, Αστυπάλαια, Λέρος, Λειψοί, Πάτμος) και την Δ/νση Αστυν. Κυκλάδων (Σύρος, Άνδρος, Πάρος, Αντίπαρος, Σίκινος, Κέα, Κύθνος, Μύκονος, Θήρα, Θηρασιά, Ανάφη, Νάξος, Κουφονήσια, Δονούσα, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Αμοργός, Μήλος, Κίμωλος, Σίφνος, Σέριφος, Τήνος, Ίος και Φολέγανδρος).

Ειδικότερα, πρόκειται για:

–    21 Επιβατικά Αυτοκίνητα  από τα οποία 6 αφορούν την Α” Δ/νση Αστυν. Δωδ/σου, 5 την Β” Δ/νση Αστυν. Δωδ/σου και 10 την Δ/νση Αστυν. Κυκλάδων.

–    12 Αστυνομικά Αυτοκίνητα τύπου SUV. Θα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων και για τη λήψη μέτρων τροχαίας αστυνόμευσης σε δύσβατα σημεία του οδικού σημείου ή σε επικίνδυνα οδοστρώματα λόγω έργων σε εξέλιξη, δυσμενών καιρικών συνθηκών κλπ. 3 αφορούν την Α” Δ/νση Αστυν. Δωδ/σου, 2 την Β” Δ/νση Αστυν. Δωδ/σου και 7 την Δ/νση Αστυν. Κυκλάδων.

–    4 Επιβατικά αυτοκίνητα εννέα θέσεων, 2 αφορούν την Α” Δ/νση Αστυν. Δωδ/σου, 1 την Β” Δ/νση Αστυν. Δωδ/σου και 1 την Δ/νση Αστυν. Κυκλάδων.

–    37 Πομποδέκτες υπηρεσιακών αυτοκινήτων για την άμεση ενημέρωση και ανταπόκριση των αστυνομικών δυνάμεων σε οποιοδήποτε συμβάν.

–    5 Φορητά Ραντάρ.   Τα 2 αφορούν την Α” Δ/νση Αστυν. Δωδ/σου, 1 την Β” Δ/νση Αστυν. Δωδ/σου και 2 την Δ/νση Αστυν. Κυκλάδων.

  • 12 Ηλεκτρονικές Συσκευές Ανίχνευσης Αλκοόλης. Οι 4 αφορούν την Α” Δ/νση Αστυν. Δωδ/σου,4 την Β” Δ/νση Αστυν. Δωδ/σου και 4 την Δ/νση Αστυν. Κυκλάδων.

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!