Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Προκήρυξη Προγράμματος «Τεχνικές καλλιέργειας της αμπέλου»

683fcc7c0c7883fb6cbd7967041fed30_XL

Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. θα υλοποιηθεί Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο «Τεχνικές καλλιέργειας της αμπέλου».

Στο πρόγραμμα θα διδάξουν Καθηγητές της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ., και του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του προγράμματος αυτού αποτελεί η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Βορείου Ελλάδος μέσω της καλλιέργειας της αμπέλου.

Απευθύνεται σε αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής οι οποίοι θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις σε θέματα του αφορούν τις τεχνικές καλλιέργειας, να εκβαθύνουν περισσότερο στα φαινόμενα που εμπλέκονται τόσο στη βιολογία όσο και την ανάπτυξη των φυτών και τη φυτοπροστασία, με σκοπό να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοδυναμία και ευελιξία στη διαχείριση των αμπελώνων. Επίσης απευθύνεται σε νέους άνεργους της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι διαθέτουν κάποια μικρή ή μεγάλη γεωργική έκταση και επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το αντικείμενο, ακόμη και σε ερασιτέχνες οι οποίοι έχουν κάποια άλλη επαγγελματική δραστηριότητα και επιθυμούν να παράγουν μόνοι τους κάποια ποσότητα σταφυλιών ή και οίνου.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό έργο είναι διάρκειας 35 ωρών και περιλαμβάνει διδασκαλία και ανάλογη πρακτική άσκηση στον πειραματικό αμπελώνα του Α.Π.Θ. και καλύπτει θεωρητικές και εφαρμοσμένες γνώσεις στα ευρύτερα αντικείμενα (θεματικές ενότητες) που ακολουθούν:

  1. Χειμερινές επεμβάσεις στην άμπελο : Εγκατάσταση αμπελώνα υλικά και μέσα υποστήριξης των φυτών και της βλάστησης συστήματα διαμόρφωσης και κλαδέματα διαμόρφωσης, και καρποφορίας, χειμερινές επεμβάσεις με φυτοπροστατευτικά μέσα (διάρκεια 15 ώρες).
  2. Θερινές καλλιεργητικές επεμβάσεις στη βλάστηση και την παραγωγή: βλαστολογήματα, ξεφυλλίσματα, κορυφολογήματα. Μέσα βελτίωσης της ποιότητας των σταφυλιών και εφαρμογές ρυθμιστών της αύξησης, άρδευση λίπανση και καταπολέμηση ασθενειών και εxθρών (διάρκεια 20 ώρες).

Στο τέλος του εκπαιδευτικού κύκλου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να ασχοληθούν επαγγελματικά με το αντικείμενο της καλλιέργειας της αμπέλου. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο γνώσεων το οποίο και θα αποτελεί απαραίτητο υπόβαθρο για να εμβαθύνουν τις γνώσεις με πιο εξειδικευμένες σπουδές.

Στο τέλος της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες θα λάβουν ,

  1. Βεβαίωση συμμετοχής
  2. Πιστοποιητικό επιμόρφωσης

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 25/3 έως 25/4/2016 μόνο ηλεκτρονικά.

Την αίτηση θα τη βρείτε εδώ.

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά σε ένα αρχείο zip:

  1. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική γλώσσα
  2. Πιστοποιητικό προϋπηρεσίας (εάν υπάρχει)
  3. Τίτλοι Σπουδών

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα διεξάγονται θεωρητικά μαθήματα στα πλαίσια της εκ του σύνεγγυς διδασκαλίας. Παράλληλα θα διεξάγονται και εργαστηριακές ασκήσεις στις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου καθώς και πρακτικές ασκήσεις στον πειραματικό αμπελώνα . Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους τη βιβλιοθήκη του εργαστηρίου για κατ’ ιδίαν μελέτη διαφόρων θεμάτων καθώς και διδακτικές σημειώσεις οι οποίες θα δίνονται ηλεκτρονικά σε αρχεία pdf.

Προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζομένους να τα παρακολουθήσουν, τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται, Σάββατο πρωί και απόγευμα ή και Κυριακές ανάλογα με τις προτιμήσεις των εκπαιδευομένων. Υπάρχει και η δυνατότητα διεξαγωγής κάποιων μαθημάτων εξ αποστάσεως. Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου 2016.

Το κόστος συμμετοχής σε αυτό το αυτοχρηματοδοτούμενο Σεμινάριο Εξειδίκευσης ανέρχεται στο ποσό των 250 Ευρώ (πληρωτέο σε δύο ισόποσες δόσεις των 125 Ευρώ: η πρώτη δόση θα πρέπει να έχει καταβληθεί μέχρι την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Προγράμματος καθ. Ν. Νικολάου (nicolaou@agro.auth.gr), τηλ. επικοινωνίας: 2310-99 8628, καθώς και με τον Επ. Καθηγητής κ. Σ. Κουντουρά (skoundou@agro.auth.gr), τηλ. επικοινωνίας: 2310-99 8650, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Πηγή: Επιχειρώ

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!