Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Προώθηση της επιχειρηματικότητας για 80 ωφελούμενους σε Άνδρο, Σύρο, Νάξο: Τα Αποτελέσματα του Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση

8bf914636c672d68bb4c00d4b62495e0_XL

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη με την επωνυμία «Κοινωνική Σύμπραξη στο Ν. Κυκλάδων», με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση, με τίτλο «Εξελίσσοντας την Τοπική Οικονομία για την Υποστήριξη και την Ολοκληρωμένη Ένταξη Ανέργων στο Νομό Κυκλάδων», που έχει σαν στόχο τη βελτίωση και αύξηση της απασχόλησης και την προώθηση της επιχειρηματικότητας για 80 ωφελούμενους στα νησιά Σύρος, Νάξος & Άνδρος, ενημερώνει ότι:

Ολοκληρώθηκε η Συμβουλευτική Υποστήριξη Ωφελούμενων & Εργοδοτών σε θέματα Απασχόλησης, Επιχειρηματικότητας με έμφαση στην Κοινωνική Οικονομία, Νομικής Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης.

Η ομάδα Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Συμβουλευτικής σε συνεργασία με τους ωφελουμένους κατέγραψε τις επιχειρηματικές ιδέες, και συζήτησε τους τρόπους που θα μπορούσε να μετατραπεί η επιχειρηματική ιδέα τους σε επιχειρηματικό σχέδιο με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας βιώσιμης επιχείρησης. Δημιουργήθηκε διαδικτυακή βάση για την παρακολούθηση της εξέλιξης και αλληλεπίδρασης των ωφελουμένων, την ανάπτυξη διαδραστικότητας μεταξύ στελεχών και εκπαιδευομένων και τροφοδοτήθηκε με το αντίστοιχο υλικό.

Στο πλαίσιο των Ενεργειών Ενημέρωσης δημιουργήθηκαν και εκτυπώθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια, εκδόθηκε Οδηγός Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και υλοποιήθηκαν τρεις ημερίδες στα νησιά της Σύρου, Νάξου και Άνδρου. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν δράσεις ευαισθητοποίησης και δικτύωσης, στοχεύοντας στην ενημέρωση των τοπικών φορέων και στην προσέγγιση επιχειρήσεων με σκοπό την ένταξη των ωφελουμένων στην αγορά εργασίας.

Οι 80 ωφελούμενοι καταρτίστηκαν στα πεδία «Βοηθητικό προσωπικό τουριστικών μονάδων, Εναλλακτικές μορφές τουρισμού και Ίδρυση Οργάνωση & Διοίκηση Κοινωνικών-Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων», και είχαν την δυνατότητα να κάνουν πρακτική άσκηση σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Επιπλέον τους έχουν καταβληθεί και τα εκπαιδευτικά επιδόματα στο σύνολο τους.

Στο πλαίσιο της Διακρατικότητας πραγματοποιήθηκε τριήμερη επίσκεψη στον Δήμο Collegno-Τορίνο της Ιταλίας με την συμμετοχή στελεχών και ωφελούμενων του έργου για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και δημιουργήθηκαν ηλεκτρονικοί οδηγοί με καλές πρακτικές από την Ελλάδα και την Ιταλία σε θέματα κοινωνικής οικονομίας και ανάπτυξης κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Μέχρι στιγμής 32 ωφελούμενοι έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις εργασίας και είναι υπό διαδικασία σύστασης 7 επιχειρηματικά σχεδία για την ίδρυση έξι ατομικών επιχειρήσεων και μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης με αντικείμενο τον εναλλακτικό τουρισμό.

Το σχέδιο υλοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνική Σύμπραξη στο Ν. Κυκλάδων» στην οποία συμμετέχουν το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου ως συντονιστής εταίρος, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε., το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Ν. Κυκλάδων και το Κε.Δι.Βι.Μ.2 ΚΕΚ Επικέντρον Α.Ε.. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης www.cycladespartnership.gr ή στο τηλέφωνο 22810-82815.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!