Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Προς Αττική, Πελοπόννησο και Κυκλάδες κατευθύνεται ο «Ιανός»

Με νότια κατεύθυνση κινείται η κακοκαιρία «Ιανός» που από την Πέμπτη σαρώνει τη χώρα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας έπληξε με σφοδρότητα τη Θεσσαλία, αφήνοντας πίσω του, μέχρι στιγμής, μια νεκρή γυναίκα και δύο αγνοούμενους. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, όπως τονίζεται από παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας που συμμετείχαν το πρωί σε σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, φαίνεται πως η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι το μεσημέρι την Αττική αλλά δεν φαίνεται ότι θα είναι πολύ έντονη.

Εντονότερα φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, κυρίως με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε Κορινθία και Αργολίδα και αργότερα στις Κυκλάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, στη σύσκεψη συζητήθηκε η ετοιμότητα και ο συντονισμός του κρατικού μηχανισμού, που θα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση του φαινομένου και των επιπτώσεων του, αλλά και το συνεχιζόμενο πρόβλημα σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για την παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

Στις περιοχές αυτές έχουν κοπάσει λίγο τα καιρικά φαινόμενα, συνεχίζεται όμως η αύξηση των υδάτων, στις πεδινές περιοχές, πιθανόν λόγω της υπερχείλισης των ποταμών και των χειμάρρων, γι’ αυτό όλος ο μηχανισμός είναι σε απόλυτη επιφυλακή για την προστασία πολιτών και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!