Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Προς επιδότηση 6 δρομολόγια την εβδομάδα στην ακτοπλοϊκή γραμμή της Άνδρου

Τρία δρομολόγια την εβδομάδα -συνολικά έξι- αναμένεται να επιδοτηθούν στη γραμμή της Άνδρου για κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Andros Portal. 

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ χθες (22 Νοεμβρίου 2020 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 5159), προβλέπει χρηματοδότηση ποσού έως 30 εκ. ευρώ προς τις  ακτοπλοϊκές εταιρείες ώστε να διασφαλιστεί θαλάσσια συγκοινωνιακή εξυπηρέτησης των νησιών και την ανάκτηση του ακτοπλοϊκού δικτύου.

Σήμερα πρόκειται να εκδοθεί η σχετική προκήρυξη δήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Ναυτιλίας για όλες τις γραμμές που θα επιδοτηθούν, ώστε να  δηλώσουν με τη σειρά τους συμμετοχή οι εταιρείες. Σημειώνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες εκτελούν μέχρι σήμερα σε κάθε μία γραμμή ξεχωριστά. 

Επιπλέον σύμφωνα με την απόφαση, δικαιούχοι της χρηματοδότησης είναι πλοιοκτήτες -πλοιοκτήτριες εταιρείες και κοινοπραξίες, οι οποίες, λόγω των περιορισμών που ισχύουν αναφορικά με τον επιτρεπόμενο αριθμό μετακινήσεων πολιτών στα νησιά με πλοία που εκτελούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 1 του Α΄ Μέρους με Α/Α 18 και του άρθρου 11 του Β΄ Μέρους της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ 69863/2.11.2020 κοινής υπουργικής απόφασης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Β΄ 4829) συνάπτουν συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δυνάμει των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου του άρθρου 282 του ν. 4738/2020 «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις» (Α΄ 207).

Το ύψος χρηματοδότησης των συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας του άρθρου 282 του ν. 4738/2020 «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις» (Α΄ 207), ορίζεται έως του ποσού των είκοσι εκατομμυρίων (20.000.000) ευρώ και καλύπτεται από πόρους του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων».


Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!