Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Προς ναυάγιο οδεύει η συνδιάσκεψη της Ν.Δ.

rigillis1-thumb-large

Εκλείπουν, όπως φαίνεται, και οι λίγες ούτως ή άλλως πιθανότητες για τη διεξαγωγή συνδιάσκεψης της Νέας Δημοκρατίας πριν από τις κάλπες στις 22 Νοεμβρίου, καθώς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής επιβεβαιώθηκε η αδυναμία των τεσσάρων υποψηφίων να συμφωνήσουν σε κοινή ημερομηνία.

Η αρχική πρόταση του κ. Απ. Τζιτζικώστα για την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου απορρίφθηκε από τους Κυρ. Μητσοτάκη και Αδ. Γεωργιάδη που έχουν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και στο Σπόρτιγκ αντίστοιχα, η προηγουμένη (17/11) από τον κ. Τζιτζικώστα που έχει, επίσης, προγραμματισμένη εκδήλωση, ενώ για τις 19 εκφράστηκε κώλυμα από πλευράς Μεϊμαράκη. Το ενδεχόμενο μιας συνδιάσκεψης δεν έχει οριστικώς αποκλειστεί, ωστόσο πιο εύκολο μοιάζει, τόσο οργανωτικά όσο και επικοινωνιακά, να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί πως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Κ», 11 ημέρες πριν από τις κάλπες, η σύμβαση με την εταιρεία που αναλαμβάνει τη μηχανογραφική υποστήριξη του εκλογικού εγχειρήματος δεν έχει ακόμη υπογραφεί! Αντικείμενο προβληματισμού αποτελεί και η πρόβλεψη για καταβολή του 80% του τιμήματος προκαταβολικά, κάτι που σε συνδυασμό με την ανάγκη να καταβληθεί μέρος έστω των 5 μηνών μισθοδοσίας που οφείλεται στο προσωπικό του κόμματος εξαντλεί το ποσό της κρατικής χρηματοδότησης που έλαβε η Συγγρού. 

Η προεκλογική προσπάθεια των υποψηφίων επικεντρώνεται στα ΜΜΕ, με την εξαίρεση του κ. Ευ. Μεϊμαράκη που έχει αποφασίσει να φτάσει στην κάλπη χωρίς να έχει παραχωρήσει συνέντευξη σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης. 

Ο κ. Απ. Τζιτζικώστας δοκιμάστηκε, τις τελευταίες ώρες, καθώς η πίεση για τη μορφή της κοινοβουλευτικής παρουσίας του κόμματος, εφόσον εκλεγεί, αυξάνεται. Ο 37χρονος περιφερειάρχης έκανε λόγο (Star, Mega) για συντονισμένες επιθέσεις που δέχεται από τις «δυνάμεις της ακινησίας εντός Ν.Δ.», επανάλαβε ότι το βάρος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης θα αναλάβει ένας αντιπρόεδρος που ο ίδιος θα επιλέξει, ωστόσο στο ζήτημα της δυαρχίας, δεδομένου ότι ο όποιος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, τα επιχειρήματά του υπήρξαν συζητήσιμα. Ο ίδιος, πάντως, σε διαδικτυακή συνέντευξή του σχολίασε πως «από τις 23 Νοεμβρίου η Ν.Δ. δεν θα χωρίζεται πλέον σε σαμαρικούς, καραμανλικούς και μητσοτακικούς», ενώ ως προς τους αντιπροέδρους ο κ. Τζιτζικώστας σχολίασε πως, ακόμη κι αν αρνηθούν οι συνυποψήφιοι, «σε κάθε περίπτωση θα βρεθεί για τη θέση του αντιπροέδρου ένα στέλεχος που να έχει κοινοβουλευτική εμπειρία, γνώσεις, να είναι καλός ρήτορας και να μεταφέρει στη Βουλή τη γραμμή που θα συμφωνούμε συλλογικά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα». Λίγες ώρες αργότερα, μέσω ενός άτυπου ραδιοτηλεοπτικού debate, καθώς αμφότεροι βρέθηκαν στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά στούντιο του ΣΚΑΪ, οι κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Αδωνις Γεωργιάδης έβαζαν στο στόχαστρό τους τον κ. Τζιτζικώστα. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στην κριτική Τζιτζικώστα ότι εκφράζει ένα υποσύνολο της Ν.Δ., σχολιάζοντας ότι ο ίδιος έχει εκλεγεί τρεις φορές πρώτος στη Β΄ Αθήνας. Ο κ. Γεωργιάδης, από την πλευρά του, αμφισβήτησε την προσήλωση του περιφερειάρχη στις μεταρρυθμίσεις, υποστηρίζοντας ότι δεν στήριξε καμία από αυτές που προώθησε η κυβέρνηση του κ. Αντ. Σαμαρά.

Οι κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης, που δεν έκρυψαν την εκτίμηση του ενός για τον άλλο, εμφανίστηκαν με κοινές θέσεις για την οικονομία, διαφορές στο κοινωνικό πεδίο, δίνοντας και στίγμα προθέσεων για το τι θα πράξουν εφόσον ένας εκ των δύο βρεθεί στον δεύτερο γύρο της «γαλάζιας» αναμέτρησης.

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!