Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου ξένης σημαίας στην Κω

ploio
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης του Φ/Γ »ZEINA J», σημαίας Καμπότζης, σε αμμώδη αβαθή σε κοντινή απόσταση από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή »ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ» βόρεια της ν. Κω, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα El-arish Αιγύπτου προς λιμέναGemlik Τουρκίας, έμφορτο με 6.400 Μ.Τ. πυριτικής άμμου.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε από ξηράς υπηρεσιακό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με επιβαίνοντες Στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν δεκαπέντε (15) μέλη πληρώματος, όλοι αλλοδαποί. Παράλληλα, ενημερώθηκαν ρυμουλκά της περιοχής προκειμένου συνδράμουν εφόσον απαιτούνταν. Λίγες ώρες αργότερα, το »ZEINA J» αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και ακολούθως κατέπλευσε στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του λιμένα Κω, όπου αγκυροβόλησε.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!