Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Προσύμφωνο κυβέρνησης – θεσμών, παραμένει το αφορολόγητο για τους αγρότες, εκκρεμότητα το ύψος του

forologia

Σε καταρχήν συμφωνία κατέληξαν κουαρτέτο και κυβέρνηση μετά τις συζητήσεις που διεξήχθησαν τις προηγούμενες ημέρες. Οι επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να επιστρέψουν στις 2 Απριλίου, ώστε να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις στις 4 Απριλίου με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί ως το Eurogroup της 11ης Απριλίου. Δύο συγκλίσεις και δύο σημεία διαφωνίας ήταν τα αποτελέσματα των συζητήσεων του κουαρτέτου με τα κυβερνητικά στελέχη, διατηρείται το αφορολόγητο για τους αγρότες ενώ «κλείδωσε» και το θέμα της Εθνικής Σύνταξης. Ερωτηματικό παραμένει σε ποιο ύψος θα συμφωνηθεί να είναι το πλαφόν του αφορολόγητου, με την Τρόικα να πιέζει να πέσει στις 7.000.

Συμφωνία για ελεύθερους επαγγελματίες – αγρότες

Συμφωνία υπάρχει στη φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών, των οποίων τα εισοδήματα θα υπαχθούν στη νέα κοινή κλίμακα με τη διαφορά ότι οι πρώτοι θα πληρώνουν φόρο από το πρώτο ευρώ, ενώ οι αγρότες θα έχουν το αφορολόγητο. Ο κύβος ερρίφθη για τα ενοίκια με συντελεστές 15% από 11% για τα εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ, 35% από 33% για εισοδήματα από 12.001 μέχρι 100.000 ευρώ και 45% για τα υψηλότερα. Ζήτημα παραμένει το αφορολόγητο, καθώς το  ΔΝΤ επιμένει για δραστική μείωση του ορίου στα 7.000 ευρώ.

«Κλείδωσε» η Εθνική Σύνταξη

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, «κλείδωσε» η Εθνική Σύνταξη στα 384 ευρώ με 20, όμως, χρόνια ασφάλισης και η μη μείωση των κύριων συντάξεων. Δεδομένες θεωρούνται οι μειώσεις σε εφάπαξ και μερίσματα, η αναπροσαρμογή των κριτηρίων για το ΕΚΑΣ και η νέα αρχιτεκτονική με το ένα Ταμείο για όλους.

Πηγή: http://www.agrotypos.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!