Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Προσπάθεια επαναπροσδιορισμού των σχολικών μονάδων της Δ.Ε. Κορθίου ως «δυσπρόσιτες»

Φωτογραφία από την κατάληψη των μαθητών του Γυμνασίου Τ.Λ. Κορθίου, τον Φεβρουάριο του 2019, για τον αποχαρακτηρισμό του σχολείου τους

Υπόμνημα στο Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να κατατεθεί από το Δήμο Άνδρου, για τον επαναπροσδιορισμό των σχολικών μονάδων της Δημοτικής Ενότητας Κορθίου ως «δυσπρόσιτες», ύστερα από σχετικό αίτημα που κοινοποιήθηκε από τη Διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Τ.Λ. της περιοχής.

Το θέμα συζητήθηκε ως κατεπείγον στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω του πολυνομοσχεδίου που βρίσκεται σε διαβούλευση και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Να σημειώσουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2018 με υπουργική απόφαση αποχαρακτηρίσθηκε από δυσπρόσιτο το  Γυμνάσιο Τ.Λ. Κορθίου και μάλιστα τον Φεβρουάριο του 2019 οι μαθητές είχαν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη για μερικές ημέρες εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο της διαμαρτυρία τους. Ακολούθησαν επιστολές από γονείς και καθηγητές, ερωτήσεις στη Βουλή, με πιο πρόσφατη την παρέμβαση του Βουλευτή κ. Νίκου Συρμαλένιου ο οποίος με σχετική αναφορά του, είχε ζητήσει τον επαναχαρακτηρισμό του σχολείου. 

Με αφορμή λοιπόν τη διαβούλευση για το πολυνομοσχέδιο, οι εκπαιδευτικοί επανήλθαν, ζητώντας αυτή τη φορά και την αρωγή του Δήμου Άνδρου στη διεκδίκηση… του αυτονόητου για τα παιδιά και τους κατοίκους της Δ.Ε. Κορθίου.

Αναλυτικά η επιστολή των εκπαιδευτικών:  

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!