Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Προσπάθειες να αναβιώσει ο Προσκοπισμός στην Άνδρο

Στη φωτογραφία οι πρόσκοποι του 2ου Συστήματος Άμφισσας αποχαιρετώντας την Άνδρο το 2016, όπου πραγματοποίησαν την θερινή τους κατασκήνωση

Στα πλαίσια προσπάθειας που γίνεται για επανίδρυση του προσκοπισμού στην Άνδρο, σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 1/11/2020 θα επισκεφτεί το νησί μας το 1ή ομαδα Ναυτοπροσκόπων  Μυκόνου. Οι πρόσκοποι θα φιλοξενηθούν από την Λέσχη Ανδρίων και το Επαρχείο, με σκοπό τόσο την εκπαίδευσή τους αλλά και επίδειξη της ιδέας και των δράσεων του προσκοπισμού στα παιδάκια της Άνδρου.

Οι δράσεις-παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν) το Σάββατο 17.00 και την Κυριακή 09.30 στην Χώρα(πλατεία Γηροκομείου,   και  την Κυριακή στις 17.00 στο Γαύριο (προαύλιο παλαιού Δημοτικού Σχολείου). Προσκαλούνται γονείς και παιδάκια 9 έως 15 ετών να γνωρίσουν  και να συμμετάσχουν στα προσκοπικά παιχνίδια, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που επιβάλουν οι κανονισμοί υγείας .

Τέλος, προσκαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την επανίδρυση του προσκοπισμού στην Άνδρο, σε συνάντηση το Σάββατο 17.30 στην Λέσχη Ανδρίων(Χώρα) για συζήτηση και οργάνωση της όλης προσπάθειας. Πρώην πρόσκοποι και Οδηγοί της Άνδρου έχουν να σας διηγηθούν τις πιο όμορφες εμπειρίες των παιδικών τους χρόνων

Ο Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική παγκόσμια κίνηση, για νέους και μεγάλους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους, χωρίς διάκριση καταγωγής, φυλής ή πίστης, με σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νέων σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά μέσω της αλληλεκπαίδευσης με έμφαση στην υπαίθρια ζωή. Η κίνηση δημιουργήθηκε το 1910 στην Ελλάδα και αυτή την στιγμή περιλαμβάνει 50 εκατομμύρια μέλη σε περισσότερες από 160 χώρες και περιοχές.

Σας περιμένουμε

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!