Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Προτάσεις για ειδικά προβλήματα των αθλητικών σωματείων των νησιών κατέθεσε η Βουλευτής κ. Μονογυιού

Προτάσεις για ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Αθλητικά Σωματεία στη νησιά κατέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η Βουλευτής Κυκλάδων Κ.Μονογυιού.

Η Επιτροπή συνεδρίασε για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου και αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων ,διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ ,σύσταση
Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε),Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε) και άλλες διατάξεις» .
Σε αυτές τις προτάσεις περιλαμβάνονται η ανάγκη για χρηματοδότηση (άμεσα ή με επιδότηση των ναυτιλιακών εταιριών )ώστε να μπορέσουν τα Σωματεία να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα κόστη μετάβασης, σίτισης και διαμονής που αντιμετωπίζουν στο νησιωτικό περιβάλλον για τις αποστολές τους και την παρουσία διαιτητών και κριτών.
Επίσης ζητήθηκε να υπάρξουν ειδικά προγράμματα του ΟΑΕΔ που να τους επιτρέπουν να απασχολούν ανά διαστήματα άνεργους Γυμναστές Προπονητές και Φυσιοθεραπευτές για τις ομάδες και τις ακαδημίες τους.
Τέλος τονίστηκε η ανάγκη για την δημιουργία Αθλητικών εγκαταστάσεων στα νησιά μας.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!