Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Πρόταση Μάνου Κόνσολα για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού

Ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων για να ανοίξει ο τουρισμός με ασφάλεια και να κατοχυρωθεί η Ελλάδα ως το απόλυτο brand ασφαλούς προορισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας.

«Θα ήταν καταστροφικό να αφεθεί έδαφος σε ακραίες φωνές και τάσεις, που στοχοποιούν τον τουρισμό με ατεκμηρίωτο και άδικο τρόπο. Πρέπει να διαμορφώσουμε μια αίσθηση πλήρους και ασφαλούς υγειονομικής θωράκισης της χώρας στις πύλες εισόδου αλλά και στους τουριστικούς προορισμού», αναφέρει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Ο κ. Κόνσολας προτείνει τη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου με τη διενέργεια εκτεταμένων rapid test στις πύλες εισόδου της χώρας αλλά και στους τουριστικούς προορισμούς.

Κάθε επισκέπτης θα γνωρίζει ότι θα υποβληθεί σε rapid test με την είσοδό του στη χώρα μας και η εναλλακτική λύση θα είναι είτε να διαθέτει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε να διαθέτει πιστοποιητικό μοριακού τεστ ή πιστοποιημένου rapid test που θα έχει διενεργηθεί πριν από 72 ώρες.

Παράλληλα προτείνει:

α) Να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού στα νησιά που αποτελούν τουριστικό προορισμό ή να έχει χτιστεί ένα σημαντικό τείχος ανοσίας σε αυτές τις περιοχές μέχρι τον Ιούνιο.

β) Να προχωρήσει κατά προτεραιότητα ο εμβολιασμός των εργαζομένων στις μεταφορές και στην τουριστική βιομηχανία.

Ο κ. Κόνσολας, αναφερόμενος στην επάρκεια και τη χρηματοδότηση αγοράς και διαθεσιμότητας των rapid test, επισημαίνει ότι η Ε.Ε., στο Συμβούλιο της 11ης Δεκεμβρίου 2020, διαμόρφωσε τις αρχές για ένα κοινό πλαίσιο για τη χρήση, την επικύρωση και την αμοιβαία αναγνώριση των rapid test αντιγόνων και έχει προχωρήσει στην προμήθεια πάνω από 20 εκατ. rapid test αντιγόνων κόστους έως 100 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το μέσο στήριξης έκτακτης ανάγκης (ESI), αριθμός που μπορεί να αυξηθεί.

Προτείνει, επίσης, να αξιοποιηθεί και να προχωρήσει η μαζική παραγωγή του ελληνικού ταχείας ανάπτυξης τεστ αντιγόνου, που δημιουργήθηκε από ομάδα επιστημόνων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Eμβληματική Δράση», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου χαρακτηρίζει θετική την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και θέτει επτά (7) ερωτήματα προς το Υπουργείο Υγείας:

1. Ποιος είναι ο αριθμός των rapid test, που αναλογούν στη χώρα μας από τα 20 εκατ. rapid test αντιγόνων, που προμηθεύτηκε αρχικά η Ευρωπαϊκή Ένωση;

2. Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός rapid test που μπορεί να διατεθεί στις πύλες εισόδου της χώρας για τη διενέργεια ελέγχων;

3. Έχει αναλάβει πρωτοβουλία η χώρα μας για μια ευρεία συμφωνία με άλλες χώρες για την αμοιβαία αναγνώριση των rapid test αντιγόνων από συγκεκριμένο κατάλογο;

4. Ποιος είναι ο σχεδιασμός αξιοποίησης του ελληνικού rapid test, που δημιούργησαν Έλληνες επιστήμονες;

5. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τη διενέργεια rapid test στις πύλες εισόδου της χώρας και σε ποια κλίμακα;

6. Πότε θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού στα νησιά που αποτελούν τουριστικό προορισμό και σε τι ποσοστό υπολογίζεται το τείχος ανοσίας στις συγκεκριμένες περιοχές, τον Ιούνιο;

7. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τον εμβολιασμό των εργαζομένων στις μεταφορές και στην τουριστική βιομηχανία;

Πηγή: https://www.tornosnews.gr


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!