Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Πρόταση τροπολογίας Δημάρχου Μυκόνου για παροχή κινήτρων από τον Δήμο προς τους δημοσίους υπαλλήλους της Μυκόνου

de51a2e582b3a58c38164256557dbf88_XL

Α.) Εγκρίθηκε από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αποδόθηκε πρόσφατα από την ταμιακή υπηρεσία του Δήμου Μυκόνου, το ποσό των 10.000 ευρώ στην Επικουρική Ιατρό του Κέντρου Υγείας, για τη σίτιση και στέγασή της, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Μυκόνου Κ. Κουκά και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για το θέμα αυτό, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Σεπτεμβρίου 2015, ο Δήμαρχος είχε ενημερώσει, ότι έχει προϋπολογισθεί πίστωση για τον ως άνω σκοπό και περαιτέρω ανέφερε, ότι το άρθρο 20 του Ν. 4213/2013 δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο να παρέχει δωρεάν σίτιση και κατάλληλο κατάλυμα διαμονής για τον τοποθετημένο επικουρικό ιατρό και ιατρό υπηρεσίας υπαίθρου στην περιοχή του για όλη τη διάρκεια της σύμβασης ή θητείας τους.
Ο Δήμος Μυκόνου κάνοντας χρήση αυτής της διάταξης πρωτοπόρησε και ενίσχυσε την επικουρική ιατρό από δικούς του πόρους.
Β.) Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς επιδιώκει να εξετασθεί και κατόπιν να επεκταθεί η πρωτοβουλία αυτή και σε άλλες κατηγορίες υπαλλήλων που υπηρετούν στη Μύκονο. Για το σκοπό αυτό ο Δήμαρχος απέστειλε επιστολή πρόσφατα προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Κουρουμπλή, τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα και σε όλους τους συναρμόδιους φορείς, παρουσιάζοντας με τεκμηριωμένα επιχειρήματα όλο το σκεπτικό της πρωτοβουλίας αυτής.
Στο κείμενο της πρόσφατης επιστολής του, ο Δήμαρχος αναφέρει χαρακτηριστικά πως τα κύρια αντικίνητρα κατάληψης θέσεων σε νησιωτικές περιοχές είναι
• Η συνδεσιμότητα των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα
• Το υψηλό κόστος μεταφοράς αγαθών και ανθρώπων, γεγονός που κάνει αυτομάτως τη ζωή πιο ακριβή, ιδίως μετά και την αύξηση του ΦΠΑ.
• Επιπλέον στη Μύκονο οι κατοικίες που διατίθενται προς ενοικίαση είναι ελάχιστες και ιδιαιτέρως ακριβές, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://parianostypos.gr/index.php/kyklades-aigaio/kyklades-aigaio-politiki/item/17977-protasi-tropologias-dimarxou-mykonou-gia-paroxi-kinitron-apo-ton-dimo-pros-tous-dimosious-ypallilous-tis-mykonou#sthash.le5l4qEb.dpuf

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!