Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Προτεραιότητα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η περιβαλλοντική θωράκιση των μικρών νησιών

perifereiarxis

Παρατείνονται τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης και δοκιμαστικής λειτουργίας των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων σε Πάτμο και Δονούσα. – Αποφάσεις του Περιφερειάρχη

Με σκοπό την ομαλή ολοκλήρωση και λειτουργία  σημαντικών έργων για οικοσύστημα και την περιβαλλοντική θωράκιση και προστασία των νησιών, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος,  με αποφάσεις του, παρατείνει τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης και δοκιμαστικής λειτουργίας των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) σε Πάτμο και Δονούσα.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την παράταση της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή του έργου Αναβάθμιση ΕΕΛ Πάτμου», κατά τέσσερις (4) μήνες, έως 30/6/2016 όσον αφορά την ολοκλήρωση της κατασκευής  της ΕΕΛ και έως 31/12/2016 για την δοκιμαστική λειτουργία της.

Επίσης, παρατείνεται κατά επτά (7) μήνες, έως 30/11/2016 η ολοκλήρωση της δοκιμαστικής λειτουργίας της ΕΕΛ Δονούσας, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Κατασκευή έργου ΕΕΛ και έργα διάθεσης Λυμάτων Δονούσας».

Η παράταση στο εν λόγω έργο κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς και η εργολαβία που εκτελείται από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και αφορά τις συνδέσεις του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης του οικισμού, προκειμένου να διοχετευθούν τα λύματα στην ΕΕΛ.

Τα δύο έργα είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΠΕΡΑΑ 2007 – 2013).

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!