Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Πρωτοχρονιά με τα ίδια μέτρα – Προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία

Έκκληση για τήρηση των μέτρων και την Πρωτοχρονιά απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Όπως τόνισε, δεν θα χαλαρώσουν αλλά ούτε και θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.

Επανέλαβε δε ότι αποτελεί προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία και σημείωσε ότι εντός της εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τους ειδικούς. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους κλάδους, συνέδεσε το άνοιγμά τους με την επανεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων και τη μείωση του αριθμού των νοσηλευομένων.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε σπουδαία τη χθεσινή ημέρα, όταν και ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα και την Ε.Ε. Όπως τόνισε, το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να τελειώσει οριστικά η περιπέτεια και να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας, αλλά και για να πάρει μπρος εκ νέου η οικονομική δραστηριότητα.

«Άμυνα και αντεπίθεση»

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Έκανε δε λόγο για δύο παράλληλες προσπάθειες:

  • Άμυνα, με όσα μέτρα απαιτούνται για την ανάσχεση της πανδημίας.
  • Αντεπίθεση, με την επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Όπως είπε, η επιδείνωση μπορεί να επέλθει πολύ εύκολα ενώ η πτωτική πορεία έρχεται με πιο αργό ρυθμό. Υπογράμμισε επιπλέον ότι απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και επεσήμανε ότι «δεν επιτρέπεται εφησυχασμός».

Πηγή: Καθημερινή


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!