Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Πρωτοκολλήθηκε σήμερα από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Μακροταντάλου η επίσημη – πραγματική επιστολή για τις ανεμογεννήτριες

Από το αρχείο της φωτογράφου Ειρήνης Πέτσα


Τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί τεράστιο ζήτημα με επιστολή που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όπου φέρεται ότι συγκεκριμένος αριθμός κατοίκων – πολιτών καταγόμενων από το Μακροτάνταλο, υπέγραψαν σχετικό έγγραφο συγκατάθεσης, για την ολοκλήρωση εγκατάστασης 3 ανεμογεννητριών. Η επιστολή παρερμηνεύτηκε σκοπίμως σε σχετική και αποκλειστική (!)  δημοσίευση (*), προτάσσοντας καθολική αποδοχή των αιολικών πάρκων στην περιοχή.

Σήμερα ωστόσο, πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο Άνδρου από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Μακροταντάλου κ. Ανδρέα Τριδήμα, η επίσημη, πραγματική επιστολή, 106 συνολικά πολιτών, στους οποίους τέθηκε ένα συγκεκριμένο ερώτημα: «Αν αποδέχονται την ολοκλήρωση του έργου των 3 ανεμογεννητριών, στην περιοχή του Αγίου Ονουφρίου».

Η εν λόγω επιστολή περιέχει αποκλειστικά και μόνο τα ονόματα των ερωτηθέντων και κατ΄ επέκταση αποδεχόμενων του συγκεκριμένου έργου, χωρίς υπογραφές, αφού ουδέποτε τελικά υπέγραψαν κάποιο έγγραφο, ψήφισμα, επιστολή κ.ο.κ. 

Όλα τα παραπάνω προς αποκατάσταση της αλήθειας περί υπογραφών και γενίκευσης αποδοχής των αιολικών πάρκων στο Μακροτάνταλο, όταν μάλιστα σημειώθηκαν αμέσως δίκαιες αντιδράσεις από κατοίκους που είδαν το όνομά τους δημοσιευμένο, αφού το ερώτημα που κλήθηκαν να απαντήσουν αφορούσε αποκλειστικά τις τρεις ανεμογεννήτριες και όχι το σύνολο των έργων που επιχειρούνται στην περιοχή του Καμπανού, όπως τονίσθηκε στο συγκεκριμένο blog που αναρτήθηκε η επιστολή. Αξίζει να αναφερθεί ότι η θετική απάντηση στο ερώτημα για τις 3 ανεμογεννήτριες, έγινε προφορικά, είτε δια ζώσης, είτε τηλεφωνικά, κι έτσι προέκυψε η λίστα των ονομάτων. 

Επιπλέον από την επιστολή που δημοσιεύθηκε, έχει αφαιρεθεί η τελευταία παράγραφος όπου γίνεται σαφές ότι οι πολίτες του Μακροταντάλου, αποδέχονται τη συνέχιση εργασιών μόνο του συγκεκριμένου Αιολικού Πάρκου: «Μετά από συνομιλίες του πρώην Προέδρου Θοδωρή Μπόθου και του νυν Ανδρέα Τριδήμα, απάντησαν θετικά για την ολοκλήρωση του έργου 3 Α/Γ και μόνο, τα συγκεκριμένα ονόματα της επιστολής». Παράλληλα από «ερωτηθέντες» έχουν αυθαίρετα μετατραπεί ως «υπογράφοντες»…


* Σχετικά με το επίμαχο άρθρο, αρκεί να αναφέρουμε πως η δημοσίευση έγινε στις 11:04 το πρωί του Σαββάτου σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι παρέλαβαν την επιστολή ώρα 13:43 της ίδιας ημέρας!!! Άρα οι απαντήσεις και οι ισχυρισμοί του διαχειριστή του blog σε σχόλια διαμαρτυρίας για τις υπογραφές σε στυλ: «Τα παράπονά σας στο πρωτόκολλο, κατατέθηκε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, εμείς πληροφορηθήκαμε και δημοσιεύσαμε την επιστολή από την κοινοποίηση και το email που στάλθηκε στους συμβούλους», δεν έχουν καμία απολύτως υπόσταση, αφού αποδεικνύεται περίτρανα ότι την επιστολή έλαβε κατ” αποκλειστικότητα πριν καν ενημερωθεί επίσημα το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Την δημοσίευσε ώρες νωρίτερα και πάνω στον πανικό μετέφερε εύκολα την ευθύνη στο Πρωτόκολλο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ., χωρίς να έχουν τελικά εμπλοκή. 


Η Επιστολή όπως κατατέθηκε και πρωτοκολλήθηκε σήμερα επίσημα, από τον Πρόεδρο της Κοινότητας:

 

 

 

 

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Αγγελική Σ.

    Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΜΕΣΟΥ ΣΕ ΟΛΟΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!