Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Πρωτοβουλία Φιλοπρόοδου Ομίλου «Το Γαύριο» για το ζήτημα των ανεμογεννητριών

Προς τους τους Συλλόγους της Άνδρου
Γνωρίζουμε ότι οι Σύλλογοι της Άνδρου δραστηριοποιούνται πάντα με γνώμονα την αγάπη των μελών τους για την Άνδρο είτε είναι η ιδιαίτερη πατρίδας τους , αλλά είτε είναι φίλοι της. Πιστεύουμε ότι θα έχετε ενημερωθεί για αυτό που συντελείται τον τελευταίο χρόνο στο νησί με τα φαραωνικά έργα εγκατάστασης Ανεμογεννητριών στα βουνά και την καταστροφή σημαντικών μνημείων που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε.
Πήραμε την πρωτοβουλία να σας καλέσουμε να εκφράσουμε τη ανησυχία μας ως σύλλογοι, ενισχύοντας τις προσπάθειες όσων μέχρι σήμερα έχουν αναδείξει το θέμα ,ώστε να αποτραπεί μια μεγαλύτερη επερχόμενη καταστροφή .Επισημαίνεται ως ιδιαίτερα συγκινητική, η επιστολή των Ανδριωτών της Αμερικής.
Πιστεύουμε ότι ως ενεργοί πολίτες, οφείλουμε να εκφράσουμε την άποψη μας για το καλό του τόπου μας.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι ένα σχέδιο προς έγκριση πριν την υπογραφή και μπορείτε να διορθώσετε ή να συμπληρώσετε οτιδήποτε κρίνετε ότι θα βελτιώσει το περιεχόμενο.
Για τον Φιλοπρόοδο Όμιλο «το Γαύριο»
Μπέτυ Κωνσταντινίδου
Πρόεδρος

Επιστολή/ψήφισμα Συλλόγων Άνδρου
Εμείς οι σύλλογοι της Άνδρου έχουμε ως βασικό σκοπό της σύστασης μας να ενεργούμε, με όποιο τρόπο έχει επιλεγεί από τον καθένα και πάντα με γνώμονα την αγάπη μας για το νησί , επιδιώκοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη του , μέσα από τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος έτσι όπως το έχουμε γνωρίσει και βιώσει.
Τελευταία ,παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τα έργα που γίνονται για την εγκατάσταση Ανεμογεννητριών – Αιολικών Πάρκων, σε διάφορες περιοχές της Άνδρου ( Μαραθιά στο Καλιβάρι και Φραγκάκι στη Ν.Δυτική Άνδρο, με τις επάλληλες αιμασιές από σχιστόλιθους και στήματα). Η επερχόμενη αλλοίωση της φυσιογνωμίας του νησιού που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, μια παρακαταθήκη από αξιόλογα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς που έφτιαξαν με πολύ μόχθο αγάπη και μεράκι ,θα επιφέρει ανεπανόρθωτες ζημιές στο τοπίο και στο οικοσύστημα.
Το φυσικό περιβάλλον, τα μνημεία της Άνδρου όπως ,αρχαιολογικοί χώροι, μονοπάτια, μαντρότοιχοι, μοναστήρια Πύργοι , κ.α. , είναι μοναδικά, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών τα τελευταία χρόνια και έχουν αναγνωριστεί από Ευρωπαϊκά προγράμματα, LIFE , NATURA και την European Ramblers’ Association. Η καταστροφή αρκετών απ’αυτά θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, δηλαδή στην συρρίκνωση της οικονομίας του νησιού.
θέλουμε να συμβάλουμε και εμείς με τις υπογραφές μας στις προσπάθειες που γίνονται από, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Άνδρου και τη συμμετοχή του στο ψήφισμα των 27 Δημάρχων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και άλλων φορέων του νησιού όπως η,Λέσχη Ανδρίων, ο συλλογος Andros Society of USA, INC,κ.α.για την αναστολή εργασιών και αδειοδοτήσεων Αιολικών Πάρκων μέχρι την κατάρτιση ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού με την συνεργασία του Δήμου, που θα καλύπτει τις πραγματικές ενεργειακές ανάγκες , τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά την πολιτισμική ταυτότητα και την οικονομία του νησιού.
Δηλώνουμε ότι δεν διαφωνούμε με την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ,αρκεί αυτές πληρούν τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!