Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Προβλήματα στη ρύθμιση οφειλών προς τον ΟΑΕΕ αποκαλύπτει η ΕΣΕΕ

a3b36d337c96d2326cab38189aeee70b_L

Προβλήματα στην μηχανογραφική σύνδεση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ έχουν ως αποτέλεσμα οι ελεύθεροι επαγγελματίες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στην συγκεκριμένη αποκάλυψη προχώρησε σήμερα Τετάρτη ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, αναφερόμενος στη συμμετοχή των οφειλετών στην ρύθμιση ασφαλιστικών χρεών.

Ο κ. Κορδκίδης, αφού υπογράμμισε πως «η καλή μέρα από την αρχή φαίνεται» τόνισε πως την τελευταία εβδομάδα η ΕΣΕΕ παρακολουθεί με ενδιαφέρον την πορεία των ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και χαρακτήρισε «αξιοσημείωτη» τη μεγάλη συμμετοχή των οφειλετών.

Ωστόσο, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι το μηχανογραφικό σύστημα του ΟΑΕΕ δεν είναι απόλυτα συμβατό με αυτό της εταιρείας πληροφορικής ΗΔΙΚΑ και ως εκ τούτου, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξης των ηλεκτρονικών αιτήσεων προς το Ταμείο, αλλά μόνο μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για τα χρέη που έχουν μεταφερθεί σ’ αυτό.

«Ελπίζουμε να λυθεί το πρόβλημα μεταξύ ΗΔΙΚΑ και ΟΑΕΕ, ώστε να ανοίξει το συντομότερο δυνατόν η μηχανογραφική εφαρμογή για τους ασφαλισμένους οφειλέτες», τόνισε ο κ. Κορκίδης, υπογραμμίζοντας πως με τις οφειλές του ΙΚΑ, όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη συμμετοχή υπαγωγής στη νέα ρύθμιση, δεν έχουν αναφερθεί δυσλειτουργίες.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η όλη διαδικασία θα εξελιχθεί θετικά αφού όλοι αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια ρύθμιση που είναι ευνοϊκότερη από όλες τις προηγούμενες», είπε ο επικεφαλής της ΕΣΕΕ.

Πηγή: http://news.in.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!