Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Προβολή της Πάρου στο ντοκιμαντέρ «Μεσαιωνικά λιμάνια του Αιγαίου και της Κύπρου»

57478
Η προϊσταμένη του γραφείου Προώθησης Επιστημονικής Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, Φλώρα Καραγιάννη μαζί με τους συνεργάτες της βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Πάρο για την πραγματοποίηση γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό «Μεσαιωνικά λιμάνια του Αιγαίου και της Κύπρου»…

Από το Αιγαίο στη Μαύρη Θάλασσα. Μεσαιωνικά λιμάνια στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής (www.olkas.net) επιχειρεί την επέκτασή του στη Μεσόγειο με την ενσωμάτωση των λιμανιών του Αιγαίου και της Κύπρου, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας για την πολιτιστική και τουριστική προβολή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των  μεσαιωνικών λιμανιών του Αιγαίου και του Ευξείνου Πόντου. 
 
To ντοκιμαντέρ, το οποίο περιλαμβάνει 13 νησιά του Αιγαίου, θα προβληθεί τον επόμενο χρόνο σε Ελλάδα και Κύπρο παράλληλα με μια έκθεση φωτογραφίας.

Κατά την επίσκεψη τους στο νησί συναντήθηκαν με το δήμαρχο Πάρου, Μάρκο Κωβαίο, και με τον αντιδήμαρχο Πάρου, Χρήστο Χριστόφορο, όπου και συζήτησαν για την ανάγκη συστηματικής προβολής του αστείρευτου ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου, των σπουδαίων μνημείων και της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς του νησιού.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!