Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για τα εκπαιδευτικά κενά

unnamed

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

  • Να καλυφθούν άμεσα τα εκπαιδευτικά κενά στις σχολικές μονάδες του Νοτίου Αιγαίου
  • Οι μαθητές των νησιών μας δεν είναι μαθητές β΄ κατηγορίας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου είχε αναδείξει με ψήφισμά του το Σεπτέμβριο του 2014 τα μεγάλα προβλήματα με τα οποία ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά (2014-2015) λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών από τις σχολικές μονάδες των νησιών μας. Οι μηδενικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών και οι ελάχιστοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που στάλθηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ήταν αδύνατο να καλύψουν τα εκατοντάδες κενά. Δυστυχώς, το αυτονόητο, δηλαδή η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς και η στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης, έχει γίνει ζητούμενο.  

Σήμερα και ενώ ολοκληρώνεται το πρώτο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς τα προβλήματα παραμένουν: Πολλοί μαθητές αναζητούν ακόμα το δάσκαλό τους, το ολοήμερο σχολείο (που αποτελεί κοινωνική και παιδαγωγική κατάκτηση) αποσαθρώνεται και οι υποστηρικτικές δράσεις (παράλληλη στήριξη, κλπ) δεν λειτουργούν.         

Επίσης, στην ειδική αγωγή τα προβλήματα είναι ιδιαιτέρως διογκωμένα.

 

Το περιφερειακο συμβουλιο νοτιου αιγαιου με νεο ψηφισμα

καλεί

Την Κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά στις σχολικές μονάδες του Νοτίου Αιγαίου.

Οι μαθητές της περιοχής μας δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μαθητές β’ κατηγορίας. Έχουν και αυτοί τα ίδια δικαιώματα στη μόρφωση και στην πρόσβαση στη γνώση.

Οι κυβερνώντες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι επενδύοντας στην παιδεία απαντούν στην κρίση. Να υψώσουν «τείχος» σε αυτούς που ζητούν συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου. Με διαρκείς και συνεπείς αγώνες αντιστεκόμαστε στις πολιτικές που μειώνουν το κοινωνικό κράτος και παλεύουμε για ισχυρή δημόσια εκπαίδευση γιατί οι νησιώτες μας αξίζουν περισσότερα.  

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!