Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Ψηφίστηκε η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

1gymn

Ψηφίστηκε πριν από λίγο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο κατά πλειοψηφία το Νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στο άρθρο 75 του οποίου προβλέπεται η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, χωρίς να καθορίζεται η έδρα της σύμφωνα με την τροποποίηση του αρμοδίου Υπουργού. Το άρθρο 75 στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία και τους ΑΝΕΛ, κατά αυτού τάχθηκαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων , ενώ παρόν ψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

Σύμφωνα με την τροποποίηση η έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής θα καθοριστεί με Απόφαση του Υπουργού Παιδείας που θα στηριχτεί στη σχετική Απόφαση της Συγκλήτου μέσα σε διάστημα δύο μηνών.

«Η άμεση και συντεταγμένη αντίδραση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία έτυχε της αποδοχής του συνόλου των Φορέων της Σύρου και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά για την ομόθυμη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αίτημά μας έφερε το σημερινό αποτέλεσμα το οποίο ανέτρεψε την αρχική εισήγηση του Υπουργού για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με έδρα τη Σάμο», δήλωσε πληροφορηθείς τις εξελίξεις ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης συμπληρώνοντας: «Βέβαια η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Η μεταφορά ευθύνης στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου δεν μας ικανοποιεί δεδομένου ότι υπήρχαν ειλημμένες αποφάσεις  του ακαδημαϊκού οργάνου υπέρ της Σύρου, οι οποίες δεν ελήφθησαν υπόψη παρά το γεγονός ότι μια εξ αυτών ήταν πολύ πρόσφατη και το θέμα παραπέμπεται για λήψη νέας απόφασης. Στο κρίσιμο αυτό διάστημα αναλαμβάνουμε το συντονισμό των ενεργειών, προκειμένου να πετύχουμε τελικό θετικό αποτέλεσμα».

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!