Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

«Πράσινο φως» για την κατασκευή νέου γηπέδου στη Σαντορίνη με φυσικό χλοοτάπητα

«Βάζει πλάτη» η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Διαδοχικές συναντήσεις με  τα  Διοικητικά Συμβούλια του Αθλητικού Συλλόγου Σαντορίνης 2020 και του Αθλητικού Ομίλου Θήρας, είχε στο Επαρχείο του νησιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, παρουσία του Επάρχου κ. Χαράλαμπου Δαρζέντα, αποδεχόμενος σχετικό αίτημα των πρώτων.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Αθλητικής Ένωσης Θήρας επικοινώνησαν στον Αντιπεριφερειάρχη το αίτημά τους για τη συνδρομή της Περιφέρειας στην κατασκευή νέου γηπέδου στο νησί με φυσικό χλοοτάπητα, απαραίτητη προϋπόθεση για τις ομάδες της Β” Ενικής κατηγορίας, προκειμένου  να διεξάγονται αγώνες στην έδρα της.

Ο κ. Λεονταρίτης μετά από άμεση επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη  κ. Γιώργο Χατζημάρκο, έδωσε το «πράσινο φως» διαβεβαιώνοντας τους συμμετέχοντες  ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα σταθεί αρωγός στην υλοποίηση του έργου σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας, συνεργασία που επικυρώθηκε μετά από τη σημερινή συνάντησή του με τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Σιγάλα. 

Συζητώντας ακολούθως με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομάδας volley γυναικών του Αθλητικού Ομίλου Θήρας, μετά την ενημέρωση που του έγινε για τα θέματα που αφορούν στο σωματείο, ο Αντιπεριφερειάρχης επικεντρώθηκε στη σπουδαιότητα του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού γυμναστηρίου του Δήμου Θήρας, ο προϋπολογισμός και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη του οποίου ανέρχονται στο ποσό των  781.200,00 €. Το έργο είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας “Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο” και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Και οι δύο συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με θετικό πρόσημο, με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη διαρκή στήριξη της Περιφέρειας στην κατεύθυνση της ενίσχυσης και συμπλήρωσης των αθλητικών υποδομών του νησιού.

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!