Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Ράβε ξήλωνε, δουλειά να μη σου μένει…

Με αυτή τη δημοτική είναι βέβαιο ότι κανείς δεν μπορεί να πλήξει. Φαίνεται ότι τα έργα Λοτσάρη θα μείνουν για  πάντα στην Ιστορία τόσο για το σχεδιασμό και την εκτέλεση τους, όσο και για την «ποιότητα» τους. Μια ματιά στον προσωπικού τοίχο του Δημάρχου  στοFacebook και θα τα μάθετε όλα. Ένα τρανταχτό παράδειγμα από αυτά έργα είναι οι παρεμβάσεις στον επαρχιακό δρόμο από τη Μεσαριά προς τη Χώρα.  Παρά την απευθείας ανάθεση με τη μεγάλη έκπτωση του 1,5 % για απλούστευση και συντόμευση των διαδικασιών, έχουν καταλήξει σε γεφύρι της Άρτας. 

Καθόλου δε  διαφέρουν φυσικά και τα έργα του Λιμενικού Ταμείου.  Έτσι μετά την πολύ επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο οδόστρωμα της  βόρειας προβλήτας για την ασφάλεια των επιβατών  και τις συνεχείς δικαιολογημένες επιστολές του Λιμεναρχείου Άνδρου και των πλοίαρχων, η δημοτική αρχή επιτέλους αντιλήφθηκε ότι είναι επείγον να ασφαλτοστρωθεί η βόρεια προβλήτα του Λιμένα Γαυρίου.

Για το λόγο αυτό στο επόμενο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και μια επιπλέον απευθείας ανάθεση ύψους 21.800 ευρώ για ασφαλτόστρωση.

Πρόκειται για το ίδιο έργο που περιλαμβάνεται στη μελέτη Μηλιού από το 2009 η οποία είναι άγνωστο πότε θα εγκριθεί  από τέσσερα συναρμόδια υπουργεία και περιλαμβάνει όλα τα επείγοντα  έργα της βόρειας προβλήτας που είχαν συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα με τη συμφωνία όλων των παρατάξεων. Ωστόσο, η δημοτική αρχή αντί να εφαρμόσει το Τεχνικό Πρόγραμμα με τα έργα της βόρειας προβλήτας, υπαναχώρησε  με  προεξάρχοντες τον «άμισθο» σύμβουλο και τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου.

Ο άμισθος σύμβουλος και ο ο ειδικός συνεργάτης μαζί με τον ίδιο το δήμαρχο σε μια από τις επισκέψεις του στην Τήνο

Ο λόγος είναι προφανής και φαίνεται ότι έχει να κάνει με τη σφοδρή επιθυμία ορισμένων στελεχών της διοίκησης του δήμου να διαχειριστούν το ποσό των 430.000 ευρώ, χωρίς την εμπλοκή του λιμενικού Ταμείου, παρότι αν θα είχαν ακολουθήσει το Τεχνικό Πρόγραμμα τα έργα της βόρειας προβλήτας θα είχαν ολοκληρωθεί  από το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Θυμίζουμε ότι στις τότε αντιρρήσεις μας, την επίθεση που είχαμε δεχθεί από τον «αμισθί σύμβουλο» του Δημάρχου και τη γνωστή για την αντικειμενικότητα της ιστοσελίδα που προνομιακά φιλοξενεί τις απόψεις του, ότι δήθεν η αντιπολίτευση σαμποτάρει τα έργα στο λιμάνι, που η ίδια έχει προτείνει. 

Για να  δούμε τώρα πως θα δικαιολογήσουν μια επιπλέον σπατάλη, καθώς με την εκτέλεση της μελέτης θα χρειαστεί εκ νέου να ασφαλτοστρωθεί και πάλι η προβλήτα. Αλλά θα μας πείτε τι είναι 21.800 ευρώ μπροστά στα εκατομμύρια που ξοδεύει η παρούσα διοίκηση του δήμου πάντα με απευθείας αναθέσεις με την επίκληση μιας τοπικής καταστροφής μικρής έκτασης. 

Σημειώνουμε για όσους δεν το γνωρίζουν ότι το νησί βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την αρχή της θητείας αυτής της δημοτικής αρχής και όπως φαίνεται θα συνεχίσει για όλη τη θητεία της. 

ΈΡΓΑ, ΈΡΓΑ,ΈΡΓΑ αλλά πάντα με απευθείας αναθέσεις…

Άνδρος της Ζωής μας


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!