Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Ρεπορτάζ για την… πρωτιά από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ: Η πιστοποίηση των πεζοπορικών διαδρομών της Άνδρου στο ECO News

IMG_1563

Μία από τις σημαντικότερες ίσως πρωτιές… κατέλαβε η Άνδρος με την απόκτηση του σήματος ποιότητας  Leading Quality Trails-Best of Europe που αφορά στις πεζοπορικές διαδρομές του νησιού. 

Η Άνδρος, επίσημα από το περασμένο Σάββατο που πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής, αποτελεί το μοναδικό νησί στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη που διαθέτει την συγκεκριμένη πιστοποίηση, η οποία θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στο νησί αφού πλέον ανοίγει ο δρόμος για να μπει ενεργά στον ευρωπαϊκό χάρτη των πεζοπορικών διαδρομών.

Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ και η εκπομπή ECO News έδωσε δυναμικό παρών στην τελετή απονομής της πιστοποίησης των πεζοπορικών διαδρομών του νησιού, παρουσιάζοντας μέσα από ένα εκπληκτικό ρεπορτάζ τη μεγάλη αυτή κατάκτηση της Άνδρου. 

«Είναι καταπληκτικό που η Άνδρος πιστοποιήθηκε ως προς τα μονοπάτια της. Είναι το πρώτο νησί της Ευρώπης που λαμβάνει αυτή την πιστοποίηση», επεσήμανε σε δηλώσεις της η  Πρόεδρος της ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας κ. Lis Nielsen.

Ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης εστίασε στο γεγονός ότι αυτή η κατάκτηση της Άνδρου θα πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για το μεγάλο εγχείρημα που θα καταστήσει το νησί ως περιπατητικό προορισμό, όχι μόνο εντός συνόρων αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τέλος η κ. Όλγα Καραγιάννη -η ψυχή του Andros Routes- δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους τοπικούς συλλόγους αλλά και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων για την πολύτιμη συνδρομή τους,  ενώ τόνισε πως ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι η συντήρηση των μονοπατιών. 

Απολαύστε το Ρεπορταζ  του ECO News

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!