Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

«Ρίξε το παιδί ή παραιτήσου» – Συγκλονιστική καταγγελία εργαζόμενης

Συντακτ_121106145536

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Πήγαινε για δουλειά, αλλά ζούσε καθημερινά έναν απίστευτο Γολγοθά.

Μια 33χρονη μηχανικός, προσελήφθη σε κατασκευαστική εταιρεία της Κρήτης.

Αντί μισθού, συχνά έπαιρνε απειλές, ύβρεις και προσβολές, σύμφωνα με την καταγγελία της.

Με αποκορύφωμα, την απαίτηση από τον εργοδότη, όταν έμαθε ότι η κοπέλα έμεινε έγκυος, να προβεί σε διακοπή κύησης.

Όλα αυτά περιλαμβάνονται στην καταγγελία της νεαρής μηχανικού προς την Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία θα συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

«Η κοπέλα μπορεί και να είναι στο μαιευτήριο κατά τη διάρκεια της συζήτησης, είναι «στην ώρα της»», λέει στο newpost το μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου, Θωμάς Χαριτάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριτάκη, η κοπέλα εργαζόταν ουσιαστικά απλήρωτη εδώ και πολλούς μήνες:

«Η εργαζόμενη προσλήφθηκε με την ΕΓΣΣΕ της ΓΣΕΕ ως υπάλληλος γραφείου (615€ μικτά) ενώ έχει καθήκοντα μηχανικού, με τις ανάλογες ευθύνες. Η εργαζόμενη ενώ είχε σύμβαση αορίστου χρόνου εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο μισθός της καλύπτεται από λεφτά φορολογούμενων πολιτών, δηλαδή η επιχείρηση επιδοτήθηκε για να βγάλει κέρδος και να καρπωθεί το κέρδος από τη δουλειά της εργαζόμενης (ο εργοδότης με δικά του έξοδα καλύπτει μόνο ασφαλιστικές εισφορές), η εργαζόμενη είναι απλήρωτη από τον Ιούνιο (οφειλές εργοδοσίας και επιδόματα ΙΚΑ). Η εταιρία οφείλει επίσης δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επιδόματα και υπόλοιπο αδείας. Επιπλέον, η εταιρία δεν έχει καλύψει στην εργαζόμενή της εργατικό ατύχημα, ενώ την έχει απλήρωτη και για υπερωρίες και εργασία τα Σάββατα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εργαζόμενη έχει δεχτεί απειλές «να «ρίξει» το παιδί της προκειμένου να συνεχίσει να δουλεύει, έχει δεχτεί απειλές για χειροδικία, ενώ παράλληλα η εργοδοσία έχει καταφερθεί εναντίον της υβριστικά. Η εργαζόμενη έχει αντιμετωπίσει ρατσιστική συμπεριφορά, με διακρίσεις σε βάρος της λόγω της εγκυμοσύνης της».

Σύμφωνα με τον κ. Χαριτάκη, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό:

«Η κατάσταση έχει αποχαλινωθεί, με πρόσχημα την κρίση οι εργοδότες προβαίνουν σε απαράδεκτες συμπεριφορές εναντίον των εργαζομένων».

Πηγή: http://newpost.gr/

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Pingback: Can You Make Money Bitcoin Mining?

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!