Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Ρόδος: Θύμα τραπεζικής απάτης στη Βουλγαρία έπεσε κάτοικος του νησιού

apati_xrima

Θύμα μιας απίθανης σε σύλληψη και εκτέλεση απάτης και πλαστογραφίας, αλλά και σκανδαλώδους διαχείρισης των οικονομιών μιας ζωής από τράπεζα της Βουλγαρίας είναι μέλος  οικογένειας της Ρόδου, που πέραν της προφανούς βλάβης που υπέστη, υπόκειται και σε μια εξαιρετικά ψυχοφθόρα διαδικασία για να αποζημιωθεί και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι από την Δικαιοσύνη της χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχει απευθυνθεί ήδη σε όλες τις αρμόδιες και συναρμόδιες αρχές, καθώς και στην Βουλγαρική Πρεσβεία της Αθήνας, χωρίς ακόμη να βρεί την πρέπουσα και αναμενόμενη ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματά του.

 

Πιο συγκεκριμένα ένας κάτοικος της Ρόδου εστράφη κατά ενός ιδιώτη, ενός δικαστικού επιμελητή, του βοηθού του τελευταίου, μιας ιδιώτη, μιας υπαλλήλου στην τραπεζική εταιρία DSK BANK EAD που εδρεύει στη Σόφια Βουλγαρίας, ενός δεύτερου δικαστικού επιμελητή και κατά παντός άλλου υπευθύνου της ίδιας τράπεζας και εργαζόμενων-υπαλλήλων, νομίμων εκπροσώπων, διευθυντικών στελεχών οποιασδήποτε αρχής και ενδεικτικά υπηρετούντων στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σόφιας και στις αρμόδιες Δημόσιες Οικονομικές Αρχές (ΔΟΥ κλπ) διοικητικές ή δικαστικές Αρχές, όπου χρησιμοποιήθηκαν ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα τα οποία επεξεργαζόταν αποκλειστικά η τράπεζα.

Το ιστορικό της υπόθεσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Δημοκρατικής Ρόδου έχει ως εξής:

Τον Οκτώβριο του 2013 ο Ροδίτης άνοιξε λογαριασμό στην τράπεζα DSK BANK EAD και έδωσε τα στοιχεία της αστυνομικής του ταυτότητας.

Αποκλειστικός δικαιούχος του λογαριασμού ήταν ο ίδιος, ενώ κατά το άνοιγμά του, του χορηγήθηκε ΑΦΜ. Τον Ιούλιο του 2013 μετέφερε στον λογαριασμό 300.000 ευρώ, ποσό που δέσμευσε σε προθεσμιακή κατάθεση 12μηνης διάρκειας, η οποία ανανεώθηκε επί τρία συναπτά έτη.

Υπάλληλος της τράπεζας τον διαβεβαίωσε στην τελευταία του επίσκεψη στο κατάστημα ότι δεν χρειάζεται πλέον να υποβάλλεται σε μεταφορικά έξοδα για την ανανέωση της προθεσμιακής του κατάθεσης και ότι αυτό θα γινόταν αυτόματα.

Τον Ιούνιο του 2019, ωστόσο, όταν εμφανίστηκε στην τράπεζα για να ανανεώσει την προθεσμιακή του κατάθεση διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός του ήταν μηδενικός κι ότι τα χρήματα είχαν κατασχεθεί από κάποιον δικαστικό επιμελητή, διότι, δήθεν, χρωστούσε σε κάποιον προμηθευτή του.

Εκπληκτος προσέφυγε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Βουλγαρία και ζήτησε νομική υποστήριξη. Ο συνήγορός του μετέβη στο γραφείο του δικαστικού επιμελητή ο οποίος είχε εκτελέσει την κατάσχεση επ’ ονόματι άλλου προσώπου με το ίδιο επίθετο αλλά τα δικά του στοιχεία ταυτότητας.

Στην πορεία διαπίστωσε ότι η κατάσχεση είχε εκτελεστεί από τον δικαστικό επιμελητή υπέρ κάποιου δήθεν προμηθευτή του και στηριζόταν στην έκδοση πέντε Διαταγών Άμεσης Εκτέλεσης και των αντίστοιχων Εκτελεστικών Δελτίων, οι οποίες είχαν εκδοθεί από την 7η Δεκεμβρίου 2018 έως την 22α Φεβρουαρίου 2019 και η συνολικώς κατασχεθείσα απαίτηση ταυτίζετο σχεδόν απόλυτα με το λογιστικό υπόλοιπο του λογαριασμού του.

Το άτομο που είχε το ίδιο επίθετο με αυτόν φέρεται να ήταν έμπορος στη Σόφια και από το Εμπορικό Επιμελητήριο Σόφιας, διαπίστωσε ότι είχε κάνει χρήση των δικών του στοιχείων ταυτότητας και έδωσε δείγμα της υπογραφής του ημέρα Κυριακή.

Ο επιτήδειος δημιούργησε δήθεν χρέη στον συμμέτοχο στην απάτη ιδιώτη και υπέγραφε σχεδόν μέρα παρά μέρα αποδοχές οφειλής ύψους 50.000 ευρώ, έστειλαν το κατασχετήριο στην τράπεζα στις 12 Φεβρουαρίου 2019 και στις 15 Φεβρουαρίου αφαίρεσαν τα χρήματα από το λογαριασμό του στέλνοντάς τα στο λογαριασμό του δικαστικού επιμελητή.

Προέκυψε ότι ο δήθεν έμπορος είναι Ρομά Βουλγαρικής καταγωγής, αγράμματος, ενώ προέκυψε σύμπραξη ακόμη ενός δικαστικού επιμελητή.

Εμφανίζεται μάλιστα να έχει παραληφθεί έκθεση επίδοσης του δικαστικού επιμελητή από τον ίδιο τον Ροδίτη με τα πλαστά στοιχεία ταυτότητάς του και να υπάρχει σ’ αυτά πλαστή υπογραφή, απομίμηση όμως της υπογραφής του Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που έχει υπογράψει την ταυτότητά του στην μπροστινή της θέση.

Πέραν της πλαστογραφίας της υπογραφής του αστυνομικού διοικητή και τη θέση της από σύγχυση του πλαστογράφου ως δήθεν δικής του, η οποία εξ άλλου είναι και οπτικά προφανής, όλες τις συγκεκριμένες ημέρες του μηνός Οκτωβρίου 2018 αλλά και τους επόμενους μήνες μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2019 ο ίδιος βρισκόταν αποδεδειγμένα στη Ρόδο.

Είναι φανερό ότι ο Ροδίτης υπήρξε θύμα οργανωμένης εγκληματικής σπείρας, όπου διέρρευσαν τα προσωπικά του στοιχεία και το ύψος του τραπεζικού του λογαριασμού της προθεσμιακής του κατάθεσης, δημιουργήθηκε ψευτοεταιρεία με εκπρόσωπο άτομο με το πατρώνυμό του, ο οποίος δημιούργησε οφειλές ισόποσες του ύψους του λογαριασμού του, δηλώθηκε άγνωστη διεύθυνση στη Σόφια, ενώ αυτός όλο το χρόνο διέμενε και διαμένει στη Ρόδο, όπου εργάζεται και πήγαινε μόνο μια φορά στη Σόφια για ανανέωση του λογαριασμού, βγήκαν διαταγές πληρωμής και έγιναν οι ψευδοεπιδόσεις στη Σόφια στη δήθεν έδρα της εταιρείας με πλαστογραφίες υπογραφών και η Τράπεζα, ενώ ήξερε ότι ο πελάτης της ήταν ο ίδιος και όχι το ανύπαρκτο πρόσωπο με το ίδιο πατρώνυμο, εκταμίευσε με fast track διαδικασίες, χωρίς να ελέγξει ούτε τη διαφορά στο όνομα, ούτε την ελληνική του διεύθυνση, ούτε το τηλέφωνό του, ούτε και τις προφανείς βλάβες στο κατασχετήριο.

Πηγή: dimokratiki

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!