Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Ρόδος: Τη δωροδόκησε με… ακριβά σοκολατάκια!

box-of-chocolates

Για ενεργητική δωροδοκία κατηγορείται ένας ξενοδόχος στη Ρόδο, αφού τον Απρίλιο του 2012 φέρεται να έδωσε ένα κουτί με γλυκά,εντός του οποίου υπήρχε φάκελος με 2.500 ευρώ, σε επιθεωρήτρια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), για να εξασφαλίσει ευνοϊκή έκθεσή της. Η δίκη του έχει οριστεί για την 5η Ιανουαρίου 2015.

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, το θέμα είχε προκαλέσει τον Μάιο του 2012 πανελλήνιο σάλο και ο ΕΟΤ είχε προβεί στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε έλεγχο της Διεύθυνσης Επιθεώρησης σε ξενοδοχείο της Ρόδου εγένετο απόπειρα δωροδοκίας υπαλλήλου μας, με σκοπό να παραβιάσει τα καθήκοντά του.

Με πλήρη στοιχεία και πειστήρια, τα οποία ο ΕΟΤ θα διαβιβάσει με μήνυσή του κατά του ξενοδόχου στην αρμόδια Εισαγγελία, θα αποδειχθεί ότι, για τον ΕΟΤ αποτελούν παρελθόν ενέργειες και πρακτικές που καθιστούν ανέφικτο τον έλεγχο και καλύπτουν παραλείψεις ξενοδόχων και λοιπών ελεγχομένων που απέβαιναν σε βάρος τουριστών και πολιτών εν γένει.

Η Διοίκηση του ΕΟΤ εκφράζει συγχαρητήρια στον αρμόδιο υπάλληλο, που επέδειξε αξιέπαινο ζήλο κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του και με τις ενέργειές του απέδειξε ότι ο ΕΟΤ είναι αποφασισμένος να πατάξει τέτοιου είδους συμπεριφορές, οποιουδήποτε ξενοδόχου σε βάρος τουριστών, σε βάρος του ίδιου του ΕΟΤ και αυτής καθ’ εαυτής της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011 πραγματοποιήθηκαν 3.727 έλεγχοι τουριστικών επιχειρήσεων. Συγκριτικά με τις ελεγχθείσες κατά το έτος 2010 τουριστικές εγκαταστάσεις, από τα στοιχεία που τηρούνται στη διεύθυνσή μας, διαπιστώνεται αύξηση των ελέγχων κατά 504 τουριστικές εγκαταστάσεις ήτοι ποσοστό 15,64%, ενώ για το έτος 2011 έχουν καταλογιστεί 282 πρόστιμα».

Πηγή: http://newpost.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!