Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Σαντορίνη: Επί τάπητος ο σχεδιασμός έργων για την αποκατάσταση λειτουργίας του λιμανιού

santorini-nisia-tourismos (1)

Θέματα που αφορούν το λιμάνι του Αθηνιού και το οδικό δίκτυο που το συνδέει με την κεντρική οδική αρτηρία του νησιού, ύστερα από τις ζημιές που προκάλεσαν οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση, χθες, της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σαντορίνης, παρουσία εκπροσώπων διαχειριστριών εταιρειών και φορέων εκπροσώπων κρουαζιέρας.

Εξετάστηκε, με αρμόδιους τεχνικούς, η όλη κατάσταση, με σκοπό τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των αναγκαίων έργων για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας του λιμανιού, καθώς και την ομαλότητα στην κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο.

Η ΕΕΚΦΝ επισήμανε την ανάγκη άμεσων ενεργειών για την αποκατάσταση των ζημιών, σε όλα τα τμήματα και τις περιοχές που εξυπηρετείται η κίνηση των εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών-τουριστών που καταφθάνουν με τα κρουαζιερόπλοια κι επισκέπτονται τα ενδιαφέροντα της ευρύτερης περιοχής.

Από τη διοίκησή της ζητήθηκε η εξέταση κι ο σχεδιασμός δημιουργίας εγκαταστάσεων λιμανιού και σε άλλη περιοχή και θέση, για την ανακούφιση του λιμανιού του Αθηνιού, μοναδικού σήμερα κι εντελώς ανεπαρκούς να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες. Επισημάνθηκαν και άλλοι ευαίσθητοι παράγοντες, που ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των επιβατών, όπως αυτοί της μορφολογίας του εδάφους, που μπορεί να μην αντέξει στο μέλλον, και άλλες τέτοιες καταστάσεις έντονων καιρικών φαινομένων ή άλλων παραμέτρων.

Με την ευκαιρία συζητήθηκε και το θέμα που αφορά τις διαδικασίες σχετικά με την κατασκευή του δεύτερου τελεφερίκ, που συζητείται επί χρόνια, για την αυτόνομη εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας, ώστε με τον νέο αναγκαίο σχεδιασμό να εξυπηρετούνται όλοι οι επιβάτες προς την πόλη των Φηρών, αλλά και η μετακίνησή τους στα ενδιαφέροντα σημεία της ευρύτερης περιοχής.

Συμφωνήθηκε η χωρίς καθυστέρηση δρομολόγηση όλων των αναγκαίων ενεργειών για την εκτέλεση, το δυνατόν συντομότερο, των έργων που αφορούν το λιμάνι Αθηνιού, από πλευράς επάρκειας κρηπιδωμάτων παραβολής των σκαφών που αποεπιβιβάζουν τους επισκέπτες τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια και την αποκατάσταση λειτουργίας του χερσαίου χώρου του λιμένος για τη στάθμευση των λεωφορείων που παραλαμβάνουν τους επισκέπτες για τις εκδρομές.

Όσον αφορά την ασφάλεια του ανηφορικού δρόμου, που συνδέει το λιμάνι Αθηνιού με την κεντρική οδική αρτηρία, επιβεβαιώθηκε εγγράφως, από αρμόδιους τεχνικούς της Διευθύνσεως Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η ασφάλεια κυκλοφορίας στον δρόμο, καθώς και οι μικρές παρεμβάσεις σε δύο σημεία του, για την άμεση αποκατάσταση περιορισμένης εκτάσεως ζημιών.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!