Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Σαντορίνη: σχέδιο για τουρισμό όλο τον χρόνο

santorini1-thumb-large

Με 100 ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα να παραμένουν ανοιχτά και κατά τη χειμερινή περίοδο, η Σαντορίνη γίνεται ο πρώτος προορισμός, εκτός των αστικών περιοχών, στην Ελλάδα που πετυχαίνει τον στόχο για τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, χθες, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, ο δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος Νικόλας Ζώρζος, παρουσίασε τη σχετική πρωτοβουλία του Δήμου με θέμα «Σαντορίνη: Προορισμός όλο τον χρόνο», η οποία πέραν των καταλυμάτων υποστηρίζεται και από άλλες τοπικές επιχειρήσεις του νησιού όπως εστιατόρια. Παράλληλα, το εγχείρημα για την προσέλκυση επισκεπτών κατά τη χειμερινή σεζόν θα διευκολυνθεί από την αυξημένη αεροπορική σύνδεση του νησιού με έως 5 πτήσεις ημερησίως αλλά και ακτοπλοϊκώς με ένα πλοίο που προσεγγίζει σε καθημερινή βάση τη Σαντορίνη.

Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι στα επόμενα χρόνια ακόμα περισσότερες τουριστικές μονάδες θα είναι ανοιχτές και τη χειμερινή περίοδο, καθώς το μέσο μέγεθος σε κλίνες των καταλυμάτων στη Σαντορίνη είναι μικρό και η εκτός θερινής περιόδου λειτουργία τους δεν εμπεριέχει ιδιαίτερα αυξημένους επιχειρηματικούς κινδύνους. Επιπλέον, ο Δήμος σε συνεργασία με τους φορείς θα κλιμακώσει τις ενέργειές του στην επόμενη τριετία με τη δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων που σχετίζονται με δραστηριότητες εκτός υψηλής περιόδου τουρισμού και την προσέλκυση Tour Operators. Αναφερόμενος στα οφέλη για την τοπική κοινωνία από τη 12μηνη λειτουργία του προορισμού επισήμανε, μεταξύ άλλων, τη συνολική αύξηση των «ποιοτικών» επισκεπτών, τη βελτίωση των υποδομών και τουριστικών υπηρεσιών, τη σμίκρυνση της εποχιακής ανεργίας και την αύξηση του συνολικού εισοδήματος των κατοίκων του νησιού. Το λογότυπο με το οποίο προβάλλεται o προορισμός είναι: «Santorini, The One, All Year Round». Εξάλλου, ο κ. Ζώρζος αποκάλυψε ότι έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για τον σχηματισμό φακέλου προκειμένου η Σαντορίνη με την Καλντέρα, τους παραδοσιακούς οικισμούς και με τον ιστορικό αμπελώνα της να ενταχθεί στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της Unesco, η οποία πριν από ένα μήνα πραγματοποίησε συνέδριο στο νησί.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Ελενα Κουντουρά ανέφερε ότι η Σαντορίνη θα αποτελέσει παράδειγμα, ενθαρρύνοντας και άλλους προορισμούς να επενδύσουν στον 12μηνο τουρισμό, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης τόνισε τις δυνατότητες ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού σε σχέση με την πεζοπορία και τη γαστρονομία αλλά και προσέλκυσης τουριστών τρίτης ηλικίας. O περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, προανήγγειλε το νέο τριετές πρόγραμμα τουριστικής προβολής -συνολικού προϋπολογισμού 4,5-5 εκατ. ευρώ- το οποίο προβλέπει πλάνο δράσεων και μάρκετινγκ για κάθε νησί ανά τρίμηνο. Η υλοποίηση του προγράμματος, χαρακτηριστικό του οποίου είναι η καινοτομία, θα ξεκινήσει από τις 9 Μαρτίου 2016.

Πηγή: Καθημερινή 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!