Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Σαββατοκύριακο με δύο δράσεις για το Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου

Δύο επιτυχημένες δράσεις πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, με κλαδονομή υψηλών – επικίνδυνων δέντρων στην Καππαριά και  συμμετοχή στον καθαρισμό του βυθού στο λιμάνι της Χώρας.

Αναλυτικότερα μετά από αίτημα του προέδρου της Καππαριάς κ. Ν. Μανετα και της προέδρου του πολιτιστικού Συλλόγου κ. Σ. Μανδαράκα, ο ΣΕΔΑ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα με ένα όχημα το ΣΕΔΑ9 και 5 εθελοντές.

Η επικινδυνότητα των δέντρων ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς  απειλούσαν την σκεπή της εκκλησίας και την παιδική χαρά του χωριού. Με τα κατάλληλα εργαλεία και την πείρα που διαθέτουν  οι εθελοντές, κατάφεραν να απομακρύνουν τα δέντρα από τα επικίνδυνα σημεία, ενώ μέρος της ξυλείας δόθηκε σε ευπαθείς οικογένειες του χωριού. 

Ο ΣΕΔΑ ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο της Καππαριάς και την πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου για το  γεύμα που παρατέθηκε καθώς και το ζαχαροπλαστείο του Ι. Μπακέλα για την προσφορά του σέ γλυκίσματα και νερά.

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου ο Σύλλογος συμμετείχε στο καθαρισμό που πραγματοποιήθηκε στο βυθό του λιμανιού της Χώρας που οργανώθηκε από το Λιμεναρχείο Άνδρου. Στη δράση συμμετείχαν επίσης ο Δήμος Ανδρου, το Επαρχείο Ανδρου, η Λέσχη Ανδρίων, ο Αλιευτικός Σύλλογος Άνδρου και ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!