Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Σε ανοιχτή συζήτηση για τις ελλείψεις στα σχολεία της Δ.Ε. Κορθίου καλεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καππαριάς

logo210x230

Επιστολή – Πρόσκληση για την συμμετοχή σε ανοιχτή συζήτηση σχετικά με το θέμα των ελλείψεων στα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Κορθίου,  απέστειλε το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καππαριάς προς τους κ. Διευθυντές των Σχολείων, τα Προεδρεία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και τους Προέδρους και Μέλη Δ.Σ. Πολιτιστικών – Εξωραϊστικών και λοιπών Συλλόγων.

Να σημειώσουμε πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στα πλαίσια της συζήτησης για το Καρναβάλι 2015. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Σύλλογος προτίθεται να βοηθήσει με όποιο μέσο μπορεί για την επίλυση των προβλημάτων αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μάλιστα και κάποια μικρή χρηματοδότηση στα σχολεία για την κάλυψη βασικών αναγκών.

Αναλυτικά η επιστολή την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος κ. Νίκος Γουλιερμής έχει ως εξής:

Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η – Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καππαριάς Άνδρου, όπως εκπροσωπείται από τον Πρόεδρό του κ. Νικόλαο Γουλιερμή
Π Ρ Ο Σ : Τους κ. Διευθυντές : Νηπιαγωγείου / Δημοτικού Σχολείου / Γυμνασίου & Λυκείου Όρμου Κορθίου Άνδρου. Τα Προεδρεία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων Όρμου Κορθίου. Τους Προέδρους και Μέλη Δ.Σ. Πολιτιστικών / Εξωραϊστικών και λοιπών Συλλόγων της Περιφέρειας Κορθίου
Κ ο ι ν ο π ο ί η σ η : Προς τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Κορθίου και τον ΔΣ Κορθίου, αρμόδιο για θέματα Σχολείων.

Αξιότιμοι Κύριοι,
Η οικονομική κρίση η οποία μαστίζει την χώρα μας εδώ και αρκετά χρόνια έχει επηρεάσει και το νησί μας, αλλά και την Περιφέρειά του Κορθίου ιδιαίτερα, σε πολλούς τομείς. Ένας από αυτούς είναι και η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα σχολεία μας έχουν ελλείψεις σε βασικά είδη, όπως γραφική ύλη, φωτοτυπικά κλπ., τα προβλήματα είναι πολλά και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Μολονότι ο παραδοσιακός ρόλος και βασικός σκοπός των δραστηριοτήτων των Πολιτιστικών Συλλόγων είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων των χωριών και όσων κατάγονται από αυτά, εντούτοις ως Δ.Σ. λάβαμε την πρωτοβουλία ώστε να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε στην επίλυση, εάν και σε όποιο βαθμό είναι δυνατόν, των παραπάνω προβλημάτων (ίσως με μια μικρή χρηματοδότηση). Θεωρούμε ότι φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, όπως είναι και οι πολιτιστικοί σύλλογοι, είναι σημαντικό να συμβάλουν, με αίσθημα αλληλεγγύης, στην αντιμετώπιση γενικότερων κοινωνικών προβλημάτων.
Ως εκ τούτου, με την ευκαιρία της συνάντησης για το Καρναβάλι 2015, προσκαλούμε όποιους ενδιαφερόμενους σε μία από κοινού, ανοικτή συζήτηση για το ζήτημα αυτό την Δευτέρα 27/10/2014 στις 5:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Κορθίου. Το τηλέφωνο που μπορείτε να επικοινωνήσετε είναι: 6944.50.25.22 (Νίκος Γουλιερμής).

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου,
Με εκτίμηση,
ο Πρόεδρος Γουλιερμής Νικόλαος

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!