Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Σε απόγνωση και απελπισία οι Ελληνες οινοπαραγωγοί

ImageHandler-1

Έκδηλη είναι η ανησυχία των Ελλήνων οινοπαραγωγών μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα που μιλούν για αύξηση του Φ.Π.Α. στο 24%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, μετά τον επαχθή Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης ο οποίος επιβλήθηκε σε ένα προϊόν κατ’ εξοχήν γεωργικό όπως το κρασί, δημιουργώντας προβλήματα ασφυξίας στην ελληνική αγορά και διαλύοντας κάθε προσπάθεια ανάκαμψης του κλάδου, τώρα έρχεται και η αύξηση του Φ.Π.Α. να τελειώσει το έργο της εξόντωσης του κλάδου.AdTech Ad

Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα από το 2010, έχει αποτύχει παταγωδώς, σημειώνεται.

Οι επιβολές νέων φόρων αλλά και οι αυξήσεις των ήδη υπαρχόντων, θα δώσουν τη χαριστική βολή και στον οινοποιητικό κλάδο και θα πετύχουν αυτό που ξεκίνησαν με την επιβολή του Ε.Φ.Κ.: Την ολοκληρωτική εξόντωσή του.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου μεταφέροντας την απόγνωση και την απελπισία των Ελλήνων οινοπαραγωγών αλλά και ολόκληρου του αμπελοοινικού κλάδου και μη κάνοντας πίσω από τη θέση του σχετικά με την απόσυρση του μέτρου του Ε.Φ.Κ., ζητά από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης να σκεφτεί ξανά τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει και η αύξηση του Φ.Π.Α. σε έναν κλάδο που το προϊόν που παράγει, εκτός των άλλων είναι και ένα προϊόν πολιτισμού της Χώρας μας.

Πηγή: : http://www.newsbomb.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!