Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Σε ασφάλιση, φόρους το 85% του αγροτικού εισοδήματος

7191A5F93A177F36E5A14D8A11C7BD2C

Το νέο ασφαλιστικό οδηγεί σε ξεκλήρισμα των αγροτών παραδέχετα ο πρώην γ.γ. Εργασίας Γ. Ρωαμανιάς.

Στο ξεκλήρισμα οδηγείται ο αγροτικός κόσμος της Ελλάδος πράγμα που θα έχει δριμύτατες επιπτώσεις και στον αστικό πληθυσμό, επεσήμανε ο πρώην  γενικός γραμματέας υπουργείου Εργασίας Γιώργος Ρωμανιάς, με δηλώσεις του από το Ηράκλειο Κρήτης όπου είναι προσκεκλημένος ως εισηγητής σε εκδήλωση παραγωγικών φορέων.

Ο κ. Ρωμανιάς είπε  ότι το νέο νομοσχέδιο δημιουργεί τεράστιο ζήτημα για τον αγροτικό κόσμο. Εκτός της φορολογικής διάστασης, με τη φορολόγηση να φθάνει στο 26% το 2017 και σταδιακά την αύξηση της προκαταβολής φόρου έως το 100% , εάν ισχύσουν και τα ασφαλιστικά μέτρα, τότε η αγροτιά θα οδηγηθεί σε ξεκλήρισμα.

«Το 80-85% του αγροτικού εισοδήματος θα δαπανάται για την ασφάλιση και τους φόρους. Οι αγρότες ένα ποσό θα το δαπανούν στα αγροτικά εφόδια, οπότε δεν θα τους μένει σχεδόν τίποτα. Θα αναγκαστούν να πουλήσουν τη γη τους και θα δημιουργηθούν νέα, μεγάλα τσιφλίκια στην αγροτική παραγωγή, την οποία θα διαχειρίζονται μονοπώλια» είπε ο κ. Ρωμανιάς μιλώντας στο «Ράδιο Κρήτη» και πρόσθεσε: «Κατά συνέπεια τη νύφη θα πληρώσει και ο αστικός πληθυσμός. Να είσαστε απολύτως βέβαιοι ότι αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών, τότε θα οδηγηθούμε σε ξεκλήρισμα της αγροτιάς, όπως την ξέρουμε μέχρι τώρα».

Πηγή: http://www.agronews.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!