Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Ευρεία σύσκεψη στη Σύρο για τον κορονοϊό

Ευρεία σύσκεψη παρουσία όλων των εκπροσώπων των Φορέων της Σύρου προκειμένου να υπάρξει ο υπηρεσιακός συντονισμός σε περίπτωση αντιμετώπισης κρούσματος κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπό την προεδρία του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας  Κυκλάδων του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιου Λεονταρίτη.

Έγινε εκτενής αναφορά στα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κατά του κορονοϊού, τα οποία έχουν δημοσιοποιηθεί από τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ.

Από τον κ. Λεονταρίτη τονίστηκε ιδιαιτέρως προς τους παρισταμένους,  ότι όλες οι ενέργειες πρόληψης και αντιμετώπισης θα πρέπει να εφαρμόζουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 42/Α/ 25/2/2020) η οποία έχει εκδοθεί και συνυπογράφεται από τον Πρόεδρο  της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε:

Αναμφισβήτητα είναι μία δυσάρεστη κατάσταση η οποία ευελπιστούμε όλοι να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν.

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι ευθύνη όλων, και ξεκινά από τα μέτρα τήρησης της ατομικής προστασίας. Καλώ όλους να τηρούν τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί από τον ΕΟΔΥ, να συμβουλεύονται πρώτα  τον προσωπικό τους γιατρό   σε περίπτωση ανάγκης και  να αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ψυχραιμία.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ετοιμότητα και ότι η συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα και τις άλλες αρχές είναι άριστη.

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!