Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας

αρχείο λήψης

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Σε σκληρούς προεκλογικούς ρυθμούς κινείται πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Ο Αλέξης Τσίπρας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε βρέθηκε σε Λαμία και Γιάννεναπροκειμένου να μιλήσει στις περιφερειακές συσκέψεις του κόμματος του εμμένοντας στο αίτημα για εκλογές και επαναφέροντας στην επικαιρότητα το κοστολογημένο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο είχε εξαγγείλει στην Θεσσαλονίκη στις αρχές Σεπτέμβρη. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του Πρωθυπουργού και του Ευάγγελου Βενιζέλου  ζήτησε «τίμιες, αδιάβλητες και καθαρές εκλογές» εδώ και τώρα ενώ αναφερόμενος  σε μια σειρά από δημοσιεύματα που αμφισβητήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα τόνισε ότι η δικομματική κυβέρνηση δεν διστάζει προκειμένου να προβοκάρει τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσταθεροποιήσει την ίδια την οικονομία. 

«Στην προπαγάνδα του φόβου δεν διστάζουν να υπονομεύσουν την οικονομία, το αύριο, την εικόνα της χώρας είπε ο Αλέξης Τσίπρας . Διότι τι άλλο κάνουν όταν πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης, διακηρύσσουν ότι θα βγάλουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό; Όταν παροτρύνουν τραπεζίτες, να διαδίδουν τις ίδιες φήμες της αποσταθεροποίησης; Έχετε ακούσει εσείς ποτέ τραπεζίτες να τρομοκρατούν τους καταθέτες τους; Κι όμως εκεί φτάσαμε, όταν κατασκευάζουν mail δήθεν έντρομων προκαταβολικά επενδυτών; Γιατί αυτοί δε νοιάζονται για τη σταθερότητα των τραπεζών τους. Το μόνο που τους νοιάζει είναι αν αυτοί θα κάθονται στις διοικήσεις, να παίρνουν τους παχυλούς μισθούς και τα μπόνους. Στα παλιά τους τα παπούτσια οι τράπεζες και οι καταθέσεις του ελληνικού λαού. 

Νομίζουν, μέσα στην απόγνωση τους εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι με αυτές τις αθλιότητες, αντιπολιτεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ; Κάνουν τεράστιο λάθος. Τη χώρα αντιπολιτεύονται. Τον ελληνικό λαό αντιπολιτεύονται. Και τον εαυτό τους βγάζουν για άλλη μια φορά ψεύτη.»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρέλειψε πάντως  να σχολιάσει και  μια δήλωση  του Ευάγγελου Βενιζέλου με αφορμή μια αναφορά του στην ιστορία του λύκου με τα πρόβατα … 

«Την πατήσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο βοσκός με τα πρόβατα, λέει ο κύριος Βενιζέλος . Μάλλον εννοεί ότι εκείνος είναι ο βοσκός, εμείς ο λύκος, κι εσείς τα πρόβατα ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης . Κάνει την αυτοκριτική του για την προπαγάνδα του φόβου ο συνεργός του πρωθυπουργού. Μόνο που στην ίδια τρομολαγνεία επιμένουν όλοι τους. Γιατί δεν έχουν άλλο πραγματικό επιχείρημα, παρά μόνο το φόβο. Όπως κάθε απολυταρχικό καθεστώς, λίγο πριν καταρρεύσει, στηρίζει την εξουσία του στο φόβο των ανθρώπων.  Έτσι και το καθεστώς των μνημονίων δε στηρίζεται στη λογική αλλά στον τρόμο του ΑΤΜ. Στη τρομοκράτηση ότι αν σηκώσουμε κεφάλι και ζητήσουμε εκλογές, θα μας το κόψουν το κεφάλι. Στον εκβιασμό ότι οι αγορές θα καταστρέψουν την Ελλάδα, αν δεν τους αρέσει η κυβέρνηση που θα εκλέξει ο ελληνικός λαός. Λες και οι αγορές θα αποφασίσουν να αυτοκτονήσουν, επειδή θα στερηθούν τις υπηρεσίες του κυρίου Σαμαρά. Τα…. πρόβατα φυσικά, εσείς δηλαδή, μικρή σημασία δίνουν στο τι λένε οι αυτουργοί και συναυτουργοί της σημερινής καταστροφής.» 

Εν τω μεταξύ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να συζητηθεί στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο κώδικας δεοντολογίας που θα ισχύσει  για τα στελέχη τα οποία θέλουν να πολιτευθούν. Σύμφωνα με αυτόν την τελική γνώμη για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι την έχουν οι τοπικές οργανώσεις πράγμα που σημαίνει ότι θα πέσει πόρτα σε αρκετούς υποψήφιους πολιτευτές. Ιδιαίτερα σε όσους προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: http://newpost.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!