Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Σεφ κατ΄ οίκον: Ο Ανδριώτης Δημήτρης Γιγίνης μαγειρεύει… για τους αναγνώστες του «Γαστρονόμου»

Μερίδες: για 4 μερίδες
Προετοιμασία: 10΄
Χρόνος: 20΄

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Γνωστοί σεφ μαγειρεύουν από το σπίτι τους για τον Γαστρονόμο και μας στέλνουν comfort συνταγές, φωτογραφημένες με το κινητό τους. Σήμερα o σεφ Δημήτρης Γιγίνης μαγειρεύει σούπα βελουτέ με μπρόκολο.

Υλικά

  • 800 γρ. μπρόκολο, χωρισμένο σε μπουκέτα και η βάση χοντροκομμένη
  • 200 γρ. πράσα, χοντροκομμένα
  • 200 γρ. πατάτες, χοντροκομμένες
  • 50 γρ. κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 40 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 πρέζα κάρδαμο σκόνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 λίτρα ζωμός κότας, λαχανικών ή βοδινού, προαιρετικά

Για το σερβίρισμα

  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 φέτες χωριάτικο ψωμί, χοντροτριμμένες και ροδοψημένες στον φούρνο
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Διαδικασία

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε τα πράσα και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε την πατάτα και το μπρόκολο και σοτάρουμε για ακόμα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και σκεπάζουμε όλα τα υλικά με νερό ή ζωμό. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 20-25 λεπτά.

Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή την μεταφέρουμε σε μπλέντερ και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει βελουτέ.

Σερβίρουμε αν θέλουμε με κουταλιές κρέμας γάλακτος, με τριμμένο τυρί ή/και ψίχουλα ψωμιού ροδοψημένα στον φούρνο.

Στο ποτήρι μας: Chardonnay, Σαββατιανό ή Μαλαγουζιά.

*Ο Δημήτρης Γιγίνης είναι σεφ του εστιατορίου Sea Satin Nino στον όρμο Κορθίου στην Άνδρο.

Πηγή: http://www.gastronomos.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!