Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Σεμινάριο για την ασφάλεια τροφίμων και την δημόσια υγεία στη Ρόδο

thumb_640

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας Ζώων (OIE), το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργάνωσαν σεμινάριο για την ασφάλεια τροφίμων και τη Δημόσια Υγεία στο νησί της Ρόδου από την Τετάρτη 30 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 01 Απριλίου 2016.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας Ζώων (OIE) δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στην πρόληψη (κυρίως) και την αντιμετώπιση των τροφιμογενών λοιμώξεων.

c6319cab228f7024915ca7001c14c6a1

Τα παραγωγικά ζώα και η υγεία αυτών παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγιεινή των τροφίμων ζωικής προέλευσης καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανά την υφήλιο νοσημάτων, ακόμα και θανάτων, που σχετίζονται με την κατανάλωση μη-ασφαλών τροφίμων.

Τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει η θεώρηση, το ζήτημα της δημόσιας υγείας (στο κομμάτι που αυτή επηρεάζεται από την κατανάλωση τροφίμων) να αντιμετωπίζεται ως ενιαία οντότητα (from farm to fork ή from stable to table) καθώς έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορούν να παραχθούν ποιοτικά και ασφαλή τρόφιμα εάν τα ζώα από τα οποία προέρχονται οι πρώτες ύλες δεν είναι και αυτά υγιή.

89e87c9b1fa2c5cddebf5d8a236c3374

Το σεμινάριο παρακολουθηθούν περί τους 8Ο συνέδρους από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας και η διοργάνωσή του στη Ρόδο αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προβολή του τόπου μας, της φιλοξενίας και των υπηρεσιών που μπορούν να παρέχουν οι άνθρωποί του.

Κατά την επίσημη έναρξη του σεμιναρίου απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμων Ζαννετίδης.

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!