Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

ΣΕΤΕ: Αρνητικά σημάδια για τουριστικές αφίξεις

sete1-thumb-large

O πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.

Την ανησυχία του ότι δύσκολα θα επιτευχθεί νέο ρεκόρ στον ελληνικό τουρισμό φέτος με επιπλέον ένα εκατ. επισκέπτες και πάνω από 14 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα, ενώ υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις, εξέφρασε, χθες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης μιλώντας στην Περιφερειακή εκδήλωση του φορέα στην Κέρκυρα.

Αναφερόμενος στα αίτια που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτήν την εξέλιξη τόνισε ότι «όσο δεν κλείνει η συμφωνία με τους εταίρους μας και δεν επιστρέφει η ηρεμία και η ρευστότητα στην οικονομία μας, τόσο δυσκολεύουν τα πράγματα και δημιουργούνται νέα εμπόδια για την επίτευξη των στόχων μας». Πάντως, πρόσθεσε ότι «υπάρχει ακόμα φως στην άκρη του τούνελ», εκτιμώντας ότι μπορούν να αντιστραφούν τα πρώτα αρνητικά σημάδια περαιτέρω ανάπτυξης που έχουν μετρηθεί. Παράλληλα, σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε διαθέσιμο διαπραγματευτικό εργαλείο να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αύριο για όλους εμάς», παροτρύνοντας όλους τους κοινωνικούς εταίρους να υποστηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Επιπλέον, ο κ. Ανδρεάδης έκανε μνεία στον νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΣΕΤΕ με τη λειτουργία, ήδη, των 5 πρώτων περιφερειακών γραφείων του στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδος, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Νοτίου Αιγαίου. Κεντρικός στόχος των γραφείων είναι η ανάπτυξη δικτύου προώθησης ποιότητας και υποστήριξης των επιχειρήσεων των επαγγελματιών και των εργαζομένων του τουριστικού τομέα. Ειδικότερα, για το Περιφερειακό Γραφείο Ιονίων Νήσων υποστήριξε ότι θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην τοπική κοινωνία ως στρατηγικός σύμβουλος της Περιφέρειας, των τοπικών αρχών, της τοπικής επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας του τουρισμού.

Στην εκδήλωση μίλησαν, επίσης, ο γενικός διευθυντής της Marketing Greece Ιωσήφ Πάρσαλης, ο γενικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ Ηλίας Κικίλιας, ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο δήμαρχος Κέρκυρας Κωνσταντίνος Νικολούζος. Οι περιφερειακές εκδηλώσεις του ΣΕΤΕ, οι οποίες ξεκίνησαν από την Κεντρική Ελλάδα και την πόλη της Λαμίας, θα συνεχιστούν στις 16 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη και στις 3 Ιουλίου στη Ρόδο.

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!