Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Σφηνάκια: Ανδριώτικα επικίνδυνα covid παραδείγματα προς αποφυγή

Η πανδημία στην Άνδρο τώρα ξεκίνησε να «δείχνει τα δόντια της».  Το τελευταίο 20ήμερο ανακοινώνονται συνεχώς κρούσματα από τον ΕΟΔΥ, ωστόσο η κατάσταση που κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή και μπορεί να ξεφύγει ανά πάσα στιγμή, δεν φαίνεται να συγκινεί ορισμένους Ανδριώτες, οι οποίοι ευτυχώς είναι μειοψηφία, δεν παύουν όμως να αποτελούν τεράστιο δημόσιο κίνδυνο.

Από εχθές υπήρχε έντονη φημολογία, ότι πολίτης που νοσεί με covid-19 έκανε σουλάτσα στο νησί ανενόχλητος, συνέχιζε κανονικά την επαγγελματική του δραστηριότητα, έρχονταν σε επαφή με άλλους ανθρώπους απροκάλυπτα και χωρίς κανένα ίχνος ντροπής δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά… ότι ήταν ενεργό κρούσμα κορονοϊου…

Ευτυχώς που η κοινωνία μας είναι μικρή και κλειστή, από στόμα σε στόμα μαθεύτηκε ότι νοσεί το συγκεκριμένο πρόσωπο και οι άνθρωποι που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, απομονώθηκαν και τέθηκαν σε καραντίνα ενώ αναμένεται σε λίγες ημέρες να πραγματοποιήσουν μοριακό τεστ για να διαπιστώσουν αν έχουν κολλήσει ή όχι.

Η απάντηση όταν ρωτήθηκε από άτομο που ήρθε σε επαφή μαζί του, γιατί κυκλοφορεί ενώ νοσεί θέτοντας σε κίνδυνο ανυποψίαστους πολίτες ήταν «Μα, φοράω μάσκα!», την ίδια στιγμή που ως ενεργό κρούσμα επισκέφθηκε καφενείο για take away χωρίς μάσκα! 

Καλό θα είναι όσοι ελάχιστοι αρνητές covid, μάσκας κλπ, έχουν διαγνωστεί θετικοί, να σκέφτονται λιγάκι και τον διπλανό τους, που στην τελική δεν τους φταίει σε τίποτα αν εκείνοι είναι ψεκασμένοι και κυκλοφορούν δίχως αύριο σπέρνοντας το ιό! Γιατί κάπως έτσι από πολυδιαφημισμένο -βιαστικά- νησί χωρίς covid, η Άνδρος θα γίνει κατακόκκινη με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Σφηνάκι by Αντριάνα Μπόθου


Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!