Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Σφηνάκια: Η Άνδρος «πρωτοσέλιδο»… όχι για καλό…

Η Άνδρος το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο των αθηναϊκών μέσων, ύστερα από τα διθυραμβικά σχόλια που απέσπασε από το διεθνή Τύπο. 

Σήμερα το νησί μας είχε ξανά την τιμητική του, αυτή τη φορά όμως, το ρεπορτάζ που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το μεγάλης και πανελλήνιας εμβέλειας ειδησεογραφικό site zougla.gr, αναδεικνύει μία άλλη πλευρά της Άνδρου. Την χειρότερη! Την Άνδρο της μιζέριας, της αθλιότητας.

Με τον καυστικό τίτλο «Άνδρος: Δήμαρχος κερνάει, υιός αντιδημάρχου πίνει», ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας κ. Παναγιώτης Βλαχουτσάκος που επιμελήθηκε το ρεπορτάζ, αναλύει την διαδρομή μίας νόμιμης μεν ανάθεσης στο γιο του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Τηνιακού ποσού που αγγίζει τα 20.000 ευρώ, μη ηθικής δε, αφού πρόκειται κατεξοχήν για ένα «δωράκι», πολιτικής και όχι μόνο σημασίας.

Μετά από τη σκανδαλώδη αυτή απευθείας ανάθεση, αδυνατώ να κατανοήσω πως η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να καλλιεργήσει στην Άνδρο την αρχή της ισότητας ανάμεσα στους επαγγελματίες, τον υγιή ανταγωνισμό, τι ίσες ευκαιρίες.

Είναι σαν να δείχνει το δρόμο ώστε να λένε οι νέοι «Πατέρα γίνε κι εσύ Αντιδήμαρχος, να ανοίξω καμιά δουλίτσα να φτιαχτώ, να ξεκινήσω… Μπορείς!».

Με συγχωρείται, αλλά αυτό είναι ένα κακό πρότυπο, παράδειγμα, τακτική, ένα χείριστο πολιτικό και κοινωνικό αποτύπωμα.

Τελικά ότι είναι νόμιμο, δεν είναι απαραίτητα και ηθικό… Ειδικά όταν μία εταιρεία στήνεται με συγκεκριμένο στόχο και σκοπό, στις πλάτες άλλων συμπολιτών μας που δεν έχουν τα μέσα και τις γνωριμίες.

Λυπάμαι για αυτή τη κατάντια, να ακούγεται το νησί από άκρη σ΄ άκρη αυτής της χώρας για ένα τέτοιο αδιανόητο και ακατανόητο λόγο, μιας και όλα κάποια στιγμή βγαίνουν στην επιφάνεια. Λυπάμαι για την Άνδρο που έχει μπει σε mood «Aν δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη» αυτόματα αποκλείεσαι γιατί υπερέχουν κάποιοι λίγοι εκλεκτοί.

Το πλήρες ρεπορτάζ του Zougla.gr: https://www.zougla.gr

Σφηνάκι by Αντριάνα Μπόθου


 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!