Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Σφηνάκια: Καν΄ το όπως η Τήνος


Δεν είναι κακό να παίρνουμε παραδείγματα από γείτονες και μη… Οι καλές πρακτικές πρέπει να επιβραβεύονται και να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση, οπότε σήμερα σας παρουσιάζω ένα ουσιαστικό εγχείρημα του Δήμου Τήνου, με δύο πτυχές. Της κοινωνικής προσφοράς και της προστασίας του περιβάλλοντος. 

Ο Δήμος Τήνου λοιπόν, σε συνεργασία με RECYCOM τοποθέτησε έναν καλαίσθητο κόκκινο κάδο ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων εντός της πρωτεύουσας του νησιού. Στόχος είναι η επαναχρησιμοποίηση των ρούχων, τα οποία κατόπιν διαλογής (με σωστή διαχείριση θα καταλήγει στα σκουπίδια μόνο το 2%) θα διοχετεύονται δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες σε όλη την Ελλάδα. Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμα και τα ακατάλληλα προς επαναχρησιμοποίηση ρούχα θα ανακυκλώνονται για τη δημιουργία υφασμάτων καθαρισμού, στουπιών, μονοτικών υλικών κ.α.
Ο Δήμος Τήνου κάνει τη διαφορά για ακόμα μία φορά. Και ευτυχώς το πράττει σε όλα τα επίπεδα… Σε αυτή την περίπτωση τα ρούχα που οι πολίτες πετούν, τα κάνει χρήσιμα για άλλους, βοηθώντας παράλληλα το περιβάλλον αφού όλος αυτός ο τεράστιος όγκος πραγμάτων που υπάρχουν στις αποθήκες σπιτιών, δεν καταλήγει στις χωματερές, αλλά στην ουσία ανακυκλώνεται με πολλαπλά οφέλη. 
Κάν΄ το όπως οι άλλοι κι ας μην πρωτοπορείς! Άνδρος, γίνε σαν την Τήνο, μπορείς!

Σφηνάκι by Αντριάνα Μπόθου

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Τα χάλια τα μαύρα

    Η Άνδρος προτίμησε να τοποθετήσει τους καρνάβαλους της ανταποδοτικης….εκείνης για την οποία βράζουν οι εφημερίδες και πάλι…..Δεν μας ταιριάζουν οι σοβαρές προσπάθειες. Μέχρι εκτός έδρας σε αιρετούς πληρωσαμε για να φωτογραφίζονται με τα φιλαράκια. Κι αποτέλεσμα : ουδέν.

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!