Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Σφηνάκια: «Η Άνδρος της τρομοκρατίας, της φίμωσης»

Αν θα μπορούσα να περιγράψω με έναν τίτλο την χρονιά που σε λίγες ημέρες φτάνει στο τέλος της, χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία και με απόλυτη σιγουριά θα ήταν «Η Άνδρος της τρομοκρατίας, της φίμωσης». 

Η περίοδος του προβληματισμού πέρασε, έχω αρχίσει πλέον να φοβάμαι. Προσωπικά, όχι για να εκφράσω την άποψή μου, φοβάμαι τι μας επιφυλάσσει το μέλλον… 3 χρόνια ακόμα είναι πολλά… υπερβολικά πολλά και νιώθω ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Συναντώ καθημερινά ανθρώπους νευρικούς, απογοητευμένους, συνάμα όμως νιώθω τον φόβο τους. Ενώ τολμούν να επικοινωνήσουν σε στενά φιλικά πλαίσια την αντίθεσή τους σε όσα συμβαίνουν γύρω τους, ξαφνικά μαζεύονται, κλείνονται. 

Η απάντηση στο γιατί, έχει γίνει πλέον βίωμα στο Ανδριώτικο πετσί μας.

Όποιος τολμά να εκφράσει την άποψή του, αν αυτή δεν συμβαδίζει με τα standars που έχει ορίσει η περίεργη ιδιοσυγκρασία λίγων προβληματικών -από φύση τους- ανθρώπων, αυτόματα στοχοποιείται.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα, εκπρόσωποι Φορέων που μόνο θετικό αποτύπωμα έχουν σε αυτόν εδώ τον τόπο, έγιναν κίτρινα πρωτοσέλιδα επειδή τόλμησαν να εκφράσουν δημόσια ότι κάτι πάει λάθος. Χωρίς να προκαλούν, έθεσαν τίμια ορισμένους προβληματισμούς. 

Ο χρόνος που πέρασε αποτελεί ορόσημο, της δολοφονίας χαρακτήρων κατ” επάγγελμα. Στο μεσοδιάστημα μας «ψέκασαν» και ολίγη καταστολή, ώστε ο φόβος να γίνει εντονότερος. Να μην μπορούμε να πάρουμε ανάσα…

Κάτι πάει στραβά σε αυτόν το βράχο σίγουρα… Θα συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε ή θα δείξουμε την πόρτα της απομόνωσης στις φωνές και τις τακτικές που γυρίζουν την Άνδρο δεκαετίες πίσω;

Παραθέτω ένα σχόλιο, όπως αυτό «αλιεύθηκε» από το διαδίκτυο. Δυστυχώς σε αυτό το στυλ εκπαιδεύεται η μικρή μας κοινωνία από επίδοξους επικοινωνιολόγους, όπου η ελευθερία λόγου έχει αντικατασταθεί με ρητορική μίσους.


«Αν όλους τους οπισθοδρομικούς βλαμμένους ζαβαντριώτες που χαντάκωσαν και εξακολουθούν να χαντακώνουν την Άνδρο, τους πηγαίναμε απέναντι στη Γυάρο, για μια δεκαετία, το νησί θα αποκτούσε την αξία που του πρέπει. Ε ρε χούντα που χρειάζονται μερικοί μερικοί. Και όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αν η δημοκρατία ξεπεράσει τα όρια έρχεται ασυδοσία»


Σφηνάκι by Αντριάνα Μπόθου

Διαδώστε!

4 Σχόλια

 1. patriotis2

  Τι μας λέτε; όσοι, έστω και λίγοι διαφωνούν με εσάς, είναι προβληματικοί και πρέπει να απομονωθούν; τι να πω, αυτό δε λέγεται ούτε δημοκρατία, ούτε πολυφωνία ούτε ανοχή στην κριτική. Φασισμός λέγεται κυρία Αντριάνα. Ντροπή σας. Αν δεν αντέχετε την κριτική, αν φοβόσαστε να εκφράσετε τη γνώμη σας εκτός του στενού συγγενικού κύκλου σας αυτό είναι δικό σας πρόβλημα και δεν έχετε το δικαίωμα να κατηγορείτε και περιθωριοποιείτε τους αντιφρονούντες. Πραγματικά γίνεται αντιληπτό το δημοκρατικό έλλειμα στην Άνδρο του 2020, της επικράτησης των χουντόγερων όπως γράφει γνωστός συμπατριώτης μας, της κυριαρχίας του απόλυτου εγωισμού και ψευτουπερηφάνειας. Και πάλι ντροπή σας.

  Reply
 2. Ανώνυμος

  μπορείτε να μας υποδείξετε που αλιεύσατε το παραπάνω κείμενο για τους ζαβαντριώτες;

  Reply
 3. Θωμάς

  Τα σχόλια που αλιεύθηκαν στο διαδίκτυο και παρατίθενται στο παραπάνω άρθρο περί αναγκαιότητας περιστολής της δημοκρατίας και δημιουργίας τόπων εξορίας για τμήμα του πληθυσμού εμφανίζει εντυπωσιακή συνάφεια με απόψεις πρσφάτως καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης και ως εκ τούτου έχουν χάσει την αίγλη τους στα μάτια του συντριπτικού ποσοστού της ελληνικής κοινωνίας. Πιστεύω πως το ίδιο ισχύει και για την κοινωνία της Άνδρου.

  Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!