Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Σφηνάκια: Σαν τη μύγα μες στο γάλα!

Ειδυλλιακές εικόνες από την γειτονική Κάρυστο τον περασμένο Γενάρη!

«Σαν τη μύγα μες στο γάλα»… κάπως έτσι φαντάζει η παρουσία της Άνδρου στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε πrριν από μερικές ημέρες για τις ανεμογεννήτριες, μεταξύ Δημάρχων από κάθε γωνιά της Ελλάδας. 

Δεν ξέρω τι ακριβώς έκανε και είπε ο δικός μας Δήμαρχος στην εν λόγω συνάντηση. Η εικόνα πάντως μόνο παραφωνία μου φέρνει στο μυαλό.

Αναρωτιέμαι εάν ανέφερε ότι έχει δώσει τις ευλογίες του για παραπάνω από 70 ανεμογεννήτριες -μέχρι τώρα- σε βορρά και νότο.

Αναρωτιέμαι εάν ανέφερε ότι η θέση του ουσιαστικά είναι «ναι σε όλα» εκτός από του Κοπελούζου, αναλαμβάνοντας ρόλο επιστήμονα, χωροθετώντας ο ίδιος.

Αναρωτιέμαι εάν ανέφερε ότι δεν τον ενοχλεί που τοποθετούνται σε προστατευόμενες περιοχές και έχει σταυρώσει απλώς τα χέρια σε στυλ «Εδώ τα καλά “κατσάβραχα” σε τιμή ευκαιρίας», «Τζάμπα πράμα», «Στα δύο, το ένα δώρο».

Αναρωτιέμαι εάν ανέφερε ότι πριν μερικούς μήνες με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής συστήθηκε μία Επιτροπή Αγώνα, ότι η παρουσία του στις συνεδριάσεις της ήταν μηδενική και μία ωραία πρωία, απλά παραιτήθηκε.

Αναρωτιέμαι εάν ανέφερε, ότι χρησιμοποιεί την ταμπέλα «ακτιβιστής» για κάθε Ανδριώτη που τολμά να εναντιώνεται στην ανεξέλεγκτη και ανώμαλη χωροθέτηση των ανεμογεννητριών που μας έχουν επιβάλει.

Αναρωτιέμαι εάν ανέφερε ότι σε ειρηνική διαμαρτυρία έπαθε επιλεκτικά, μονομερώς, ξαφνικά  αλτσχάιμερ και από τα 200-250 παρευρισκόμενα άτομα είδε (;) –  αναγνώρισε (;) – εντόπισε (;) μόνο 13, όταν κλήθηκε ως μάρτυρας από τις Αρχές για το συμβάν.

Αναρωτιέμαι εάν ανέφερε ότι ουδέποτε χρησιμοποίησε, ούτε πολιτικά, ούτε πρακτικά, την ομόφωνη απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την οποία υιοθέτησε, ψήφισε ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου, για αναστολή κάθε εργασίας και αδειοδότησης μέχρι την εκπόνηση χωροταξικού σχεδίου για τις ΑΠΕ.

Ανάμεσα λοιπόν σε κάποιους πραγματικούς αγωνιστές, η Άνδρος της βιτρίνας και του φάλτσου! 


Υπερ-γαλαξιακές εικόνες από το Καλλιβάρι, τον Γενάρη του 2015. Το» ασφαλές» Πάρκο Μακροταντάλου, που «πέθανε» και «αναστήθηκε». Μετρά 30 χρόνια… και συνεχίζει.


Σφηνάκι by Αντριάνα Μπόθου

Διαδώστε!

2 Σχόλια

  1. Ανδριώτης

    Μπράβο σας για το άρθρο!
    Πραγματικά είναι να αναρωτιόμαστε τι καλό ηθοποιό και παρεπιπτόντως δήμαρχο αυτού του υπέροχου νησιού, έχουμε!

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!