Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Σφηνάκια: Το ελικοδρόμιο «έκανε φτερά»

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που απασχόλησε – δίχασε την τοπική κοινωνία τη χρονιά που πέρασε, ήταν η κατασκευή (τύπου) ελικοδρομίου στο Γαύριο το καλοκαίρι του 2020.

Οι απόψεις διίστανται για το συγκεκριμένο θέμα, αφού πολλοί κάτοικοι χειροκρότησαν την προσπάθεια, άλλοι όμως κατήγγειλαν την διαδικασία, που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν η ενδεδειγμένη αφού παρακάμφθηκαν οι υπηρεσίες, το Δημοτικό Συμβούλιο, το Λιμενικό Ταμείo. Αρκετά ήταν τα σχόλια ως προς τη χωροθέτηση, με διάφορες απόψεις να χαρακτηρίζουν λάθος – επικίνδυνη την επιλογή εγκατάστασης εντός ζώνης λιμένα. Στα αξιοσημείωτα της υπόθεσης… δεν συντάχθηκε καμία απολύτως μελέτη και δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ ο φορέας υλοποίησης του έργου!

Η υποδομή ενός ελικοδρομίου αδιαμφισβήτητα ήταν και παραμένει ζωτικής σημασίας για ολόκληρη την Υδρούσα και τα χωριά της. Θα μπορούσε ωστόσο να είχε τηρηθεί η ροή των πραγμάτων και η Δημοτική Αρχή να έπαιρνε δικαιωματικά τα «μπράβο» από το σύνολο του νησιού, ώστε να είχαν αποφευχθεί οι αντεγκλήσεις και το διχαστικό κλίμα που καλλιεργήθηκε, λόγω των αστοχιών.

Αξίζει να αναφερθεί πως το θέμα είχε φτάσει ακόμα και στη Βουλή, ύστερα από σχετική αναφορά του Βουλευτή κ. Νίκου Συρμαλένιου όπου απαντήθηκε από το Υπουργείο ότι δεν υπάρχει καμία έκθεση της Κτηματικής Υπηρεσίας που να αναφέρεται στο συγκεκριμένο έργο.

Θα αναρωτιέστε γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά… Εχθές είχαμε την χαρά για πρώτη φορά μετά από ενάμισι χρόνο να παρακολουθήσουμε live την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου για τον απολογισμό πεπραγμένων! Υπερτονίζω τη λέξη «χαρά» γιατί μέχρι πρότινος η Δημοτική Αρχή απέφευγε το live streaming και περιορίζονταν αραιά και που να αναρτά επιλεκτικά κάποια βίντεο συνεδριάσεων. Ιστορική στιγμή!

Στο δια ταύτα… Ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής, δεν περιείχε το ελικοδρόμιο! Τόσο μελάνι χύθηκε για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο μάλιστα πολυδιαφημίστηκε μέσω facebook, από πολίτες, συμβούλους, συνεργάτες άμισθους και μη, τον ίδιο το Δήμαρχο.

Το ελικοδρόμιο «έκανε φτερά», η Δημοτική Αρχή αποποιείται την «πατρότητα»…

Ας ελπίσουμε τα έργα που ακούσαμε στον απολογισμό… εξαγγελιών, να ακολουθήσουν το ορθό δρόμο, ώστε να μη έχουν την τύχη της αφάνειας του «ελικοδρομίου».

Απολογιστικό… σφηνάκι by Αντριάνα Μπόθου


 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!