Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο από γονείς και μαθητές του Εμπειρίκειου Γυμνασίου Άνδρου για τις ελλείψεις καθηγητών

1382038_630832363635133_385672644_n

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί γονείς και μαθητές του Εμπειρίκειου Γυμνασίου Άνδρου, έξω από την κεντρική πόρτα του σχολείου, για τις ελλείψεις καθηγητών. Ένα πρόβλημα μείζονος σημασίας, που δυστυχώς παρά την τεράστια προσπάθεια που έχει καταβάλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων παραμένει άλυτο, με αποτέλεσμα το σχολείο να υπολειτουργεί σε τεράστιο βαθμό για πρώτη φορά στα χρονικά. 

Η κινητοποίηση των γονέων για το μείζον αυτό θέμα έχει ξεκινήσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αφού για τις ελλείψεις καθηγητών του Σχολείου είχε επανειλημμένα ενημερωθεί το Γραφείο Β” Βάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, όμως παρά τις δεσμεύσεις τα κενά ουδέποτε καλύφθηκαν.  

Ο Σύλλογος Γονέων εξαντλώντας κάθε ανοχή και πέρα από την ημερομηνία που είχε δοθεί από την Διεύθυνση Β” Βάθμιας Εκπαίδευσης που όριζε το θέμα θα έχει διευθετηθεί μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, προχώρησε σε δραστικότερα μέτρα και με έγγραφη διαμαρτυρία πλέον στις 2 Νοεμβρίου προς τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, ουσιαστικά έδωσε τελεσίγραφο επισημαίνοντας πως αν τα κενά δεν καλυφθούν άμεσα θα προβούν σε κινητοποιήσεις.

Ωστόσο σε νεότερη επικοινωνία που είχε χθες ο Σύλλογος με τον Διευθυντή Β” Βάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, έγινε σαφές ότι δεν προβλέπεται κανένας καθηγητής να έρθει άμεσα στην Άνδρο και για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο έξω από το Σχολείο.

Αξίζει να αναφερθεί πως αυτή τη στιγμή για να λειτουργήσει σωστά το σχολείο λείπουν εννέα ειδικότητες καθηγητών και συγκεκριμένα Φιλόλογος, Μαθηματικός, Θεολόγος, Πληροφορικής, Αγγλικής Γλώσσας, Οικιακής Οικονομίας, Γαλλικής Γλώσσας, Γερμανικής Γλώσσας και Καλλιτεχνικών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο έγγραφο διαμαρτυρίας, το Εμπειρίκειο Γυμνάσιο, ένα από τα ιστορικότερα σχολεία των Κυκλάδων, μέχρι πρότινος λειτουργούσε άψογα και για πρώτη φορά υπολειτουργεί σε τέτοιο βαθμό, κάτι που φυσικά έχει σημαντικές συνέπειες τόσο στους μαθητές και στις οικογένειές τους, όσο και στους εναπομείναντες καθηγητές.

Τέλος να σημειώσουμε πως σήμερα στο Σχολείο μοιράστηκε σε όλους τους Γονείς το εξής ενημερωτικό σημείωμα με το οποίο γίνεται ενημέρωση για τις εξελίξεις αλλά και την αυριανή κινητοποίηση:

«Την Πέμπτη 5/11 συγκεντρωνόμαστε στις 7.30 π.μ.,όπως είχαμε προαποφασίσει, μαζί με τα παιδιά μας, έξω από την κεντρική πόρτα του σχολείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις των καθηγητών, αφού μετά την έγγραφη διαμαρτυρία μας και την χθεσινή επικοινωνία με την διεύθυνση εκπαίδευσης Κυκλάδων μάθαμε ότι δέν προβλέπεται τίποτα άμεσα για την Άνδρο. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!!!»

 

Το έγγραφο διαμαρτυρίας που απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προς τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Document-page-001

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!