Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Σήμα κινδύνου από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

enfia-xamogelo2

Τον κίνδυνο να μπει «λουκέτο» στο «Χαμόγελο του Παιδιού» επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Γιαννόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ο κ.Γιαννόπουλος προειδοποίησε ότι εάν εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργείου Εργασίας που αφορά στις προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία φορέων παιδικής προστασίας, θα είναι «ταφόπλακα» για τα 13 σπίτια που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρέχοντας φροντίδα και ασφάλεια σε 330 παιδιά.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, με τη συγκεκριμένη απόφαση (ΦΕΚ β” 2792/17-10-14) γίνεται διάκριση μεταξύ παιδιών που μεγαλώνουν σε χώρους που ανήκουν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και σε χώρους του Δημόσιου Τομέα, καθώς οι αναφερόμενες προϋποθέσεις αφορούν μόνο στα ΝΠΙΔ.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στο σπίτι του «Χαμόγελου» στο Μαρούσι που φιλοξενεί 26 παιδιά, τονίζοντας ότι η συμπαράσταση του δήμου είναι αυτονόητη. Επίσης δεσμεύτηκε ότι και ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα βοηθήσει με κάθε δυνατό μέσο.

Πηγή: http://newpost.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!