Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Σημαντικές παρεμβάσεις σε δημόσια κτίρια της Άνδρου με το πρόγραμμα «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας»

ape

Τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αφορά στοχευμένες και πρωτοποριακές δράσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, εξασφάλισε η Άνδρος. Με πολλή δουλειά και οργάνωση, και μέσα σε έναν περίπου χρόνο, ο Δήμος Άνδρου κατάφερε να κερδίσει ένα πρόγραμμα το οποίο διεκδίκησαν πολλοί Δήμοι στην Ελλάδα. Έγινε έτσι ο μοναδικός νησιώτικος Δήμος μεταξύ εκείνων που τελικά εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Η ένταξη του Δήμου μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα γίνεται στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για το περιβάλλον, που υλοποιείται με συγκεκριμένες δράσεις.

Διαχειριστής που προγράμματος είναι το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ο προϋπολογισμός του για την Άνδρο ανέρχεται σε 914.449,86 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις αφορούν τη χρήση ΑΠΕ, με σκοπό τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και των εκπομπών διοξειδίου δημοτικών κτιρίων ή κοινόχρηστων χώρων, καθώς και την εξοικονόμηση δημοτικών πόρων.

Συγκεκριμένα:

  • Στον Βιολογικό καθαρισμό, στο Κόρθι, ενσωματώνονται αυτόνομα φωτοβολταϊκά, για την κάλυψη των ηλεκτρικών αναγκών των εγκαταστάσεων, μειώνοντας σημαντικά το κόστος λειτουργίας της μονάδας.
  • Σε κοινόχρηστους χώρους, εγκαθίστανται αυτόνομα φωτιστικά τύπου LED, με τροφοδοσία των αναγκών τους από την ηλιακή ενέργεια.
  • Δημιουργούνται εξειδικευμένοι χώροι, σε  κομβικά σημεία, σε Χώρα και Γαύριο, όπου εγκαθίστανται ειδικές μονάδες φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.
  • Παράλληλα, ο Δήμος Άνδρου, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προμηθεύεται ηλεκτροκίνητα δημοτικά οχήματα, τα οποία θα εξυπηρετούν κατοίκους και επισκέπτες, μειώνοντας συγχρόνως το κόστος σε καύσιμα.

Τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), διοργανώνει Σεμινάριο Ενημέρωσης, με σκοπό την πληροφόρηση των Φορέων Υλοποίησης των ενταγμένων Πράξεων στο Πρόγραμμα. Το Σεμινάριο Ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και σε αυτό θα παραβρεθεί και θα κάνει σχετική εισήγηση ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης.

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!