Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Σήμερα μαγειρεύουμε: Μακαρονάδα με «χωριάτικη» σάλτσα

makaronadamexoriatik
Συνταγή ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Παίρνουμε τα υλικά για την αγαπημένη μας σαλάτα, τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε, όπως είναι ωμά, με ζεστά σπαγκέτι. Η γεύση του ελληνικού θέρους στα καλύτερά της.

Υλικά
  • 500 γρ. σπαγκέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 1 μεγάλη πράσινη, στρογγυλή πιπεριά, σε πολύ μικρά κυβάκια
  • 2 μικρά αγγουράκια, καθαρισμένα και κομμένα, σε πολύ μικρά κυβάκια
  • 2 κουτ. σούπας ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή 1 κουτ. σούπας ρίγανη του βουνού, τριμμένη
  • 1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά καρέ (δες το video για το ξεφλούδισμα της ντομάτας)
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ξερή μυζήθρα ή κυβάκια φέτας, για το σερβίρισμα
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα 10΄

Διαδικασία

Βάζουμε την πιπεριά, το αγγούρι, τις ελιές, την ντομάτα και τη ρίγανη σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το λάδι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη «σάλτσα» να μαριναριστεί για περίπου 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν, τα σουρώνουμε και, έτσι όπως είναι ζεστά, τα ρίχνουμε στο μπολ με τη «χωριάτικη» σάλτσα και ανακατεύουμε. Τρίβουμε από πάνω ξερή μυζήθρα ή προσθέτουμε κυβάκια φέτας και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με Λευκά ξηρά κρασιά, φρέσκα, χωρίς να έχουν περάσει από βαρέλι.

Πηγή: Γαστρονόμος

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!